Grattis mitt hjärta!

image239
För idag fyller Linnea 18 år,
Grattisgrattisgrattis, älskling!
Imorgon blir det kalasfirande för dig :)

Jag älskar dig jättemycket,
du är så oroligt bra, min bästa vän!


GRATTIS, min grrrrl ♥Segis

Jag är seg på att uppdatera nu, men det är faktiskt så att jag har bättre saker för mig, haha. Frida är här, och jag har ju precis kommit hem från Paris så jag vill mycket hellre umgås med alla än att sitta här. Ganska förståligt. Så nu ska jag gå, jag och Frida ska ha OC-race, igen, tror jag :)

Imorgon ska jag träffa fotbollslaget! :)

Bsx

God Jul!

Det är första gången jag skriver sen jag kom hem, förra inlägget satt jag och skrev i mitt rum i Paris. På Rue de Tocqueville. Men det har hänt så mycket sen jag kom hem, så har inte velat sätta mig här och skriva. Meeen nu, nu ska ja i alla fall ta och skriva lite om vad som hänt i Halmstad, sen jag kom hem. Min fina stad, haha.

Planet hem var försenat, blä. Men när vi väl kom på det så gick det som smooort, förutom att jag och Anna blev döva på varsitt öra. Anna fick för övrigt en jättesöt julklapp av Jonathan innan vi åkte! :) Så, när vi hade fått väskorna och allting så fick jag äntligen träffa hela min familj och Måns! Jag hade saknat er så mycket, och det var så skönt att träffa er igen :)
På lördagen så sov vi längelänge och sen åkte jag och handlade inför julafton med mami och Hanna och efter det åkte jag till Linnea där hon och Ebba var. AAAAAAH, som jag saknat er! Ni fattar inte. Ni är hur bra som helst, mina stjärnor! På kvällen klädde jag och Hanna granen, och sen åkte jag till Månsis och sov.
Hela söndagen var vi hos farmor och hade lilljul, det var mysimys. Sen blev det julmat hos Perssons på kvällen. :)

Måndagen, och alltså julafton, startades som vanligt med morgonpresent i julstrumpan, haha. Och i år var det min tur att åka till Måns för att byta julklappar, så där var jag i någon timme och sen hem igen. Sen kom morfar, och ännu lite senare hela familjen Folkhammar och hela familjen Andersson. Hela julafton var hur mysig som helst, med hela mammas släkt här. :) Julafton är en av de bästa dagarna på hela året.  Jag älskar julen, och allt som har med den att göra.

Igår åkte hela släkten hem, förutom Frida för hon ska vara här hos mig i några dagar :) Hela dagen var en slappe-dag, som jag inte haft på hela hösten känns det som så det var très skönt. Vi tittade på Footloose och gick i pyjamas all day long, så att säga. Vid sex-tiden så åkte jag till Måns farmor och farfar där hela Måns familj och hela "Englands-familjen" var. Det var så roligt att träffa alla igen :)
Kvällen spenderades med att köra maraton-tittning på Sex and the City med Frajdäj och mami och på natten lbev det OC-maraton med Fridis :)

Idag hade vi tänkt åka in till stan, men vi vaknade lite väl sent så får bli en annan dag. Blir mysi och allt idag istället! Frida leker förfullt med sin nya kamera också, så blir säkert några kort som kommer upp här på bloggen snart.

GOD JUL i efterskott! (eller säger man så?) GOD JUL i alla fall!
/ Lojs.


"Sen blir det här minnen"

Nu har vi varit här i en termin. Vi har har längtat hem, svurit över alla läxor och prov, varit så trötta så vi varit när breakdown ett antal gånger. Men vi har klarat det! Och vilka har funnits där när jag känt såhär? Självklart familjen, vänner och Måns, men i verkligheten, här i Paris. Jo, det är ni, alla vänner jag fått här i Paris. Ni har tröstat, hjälpt och uppmuntrat och ni har gjort det så himla mycket bättre. Innan idag har jag inte tänkt på hur mycket jag kommer sakna allting, hur jobbigt det kommer vara att vara utan det här. För nu har detta faktsikt varit mitt liv i snart 4 månader, min vardag.
Idag när vi hade den mysigaste dagen på länge tillsammans, hela klassen, så sa Kim "Sen blir det här minnen". Det lät så hemskt, för snart är allt över, men det är ju så sant. Och som Sarah sa "Snart är denna termin avslutad, och den kan aldrig komma tillbaka." Alla våra stunder, både roliga som ledsna är minnen. Men även om de blivit till minnen, så är ni inte som minnen för mig. Ni är mina vänner, så underbara och bra och er ska jag aldrig glömma! Även om det inte är sista gången vi ses, så känns det jobbigt. Ni har ju varit en del av min vardag, er som jag anförtrott allting till och helt plötsligt ska jag klara mig utan er. Hur fan ska det gå till? Vi alla har vuxit så otroligt mycket under denna terminen, och det som bidragit till att vi blivit så bra vänner är nog att vi gått igenom samma sak, och vuxit med varandra.
Jag hatar att behöva välja, och det som jag skulle vilja allra helst är att slå ihop Halmstad och Paris. Då kompletterar städerna varandra och då har jag alla mina nära på samma ställe.
Just nu sitter jag och tänker "nu är det sista gången jag gör detta..", precis om jag tänkte innan jag åkte hit. Men nu är det ändå en annan känsla, för jag visste att jag skulle komma tillbaka hem, till mitt hus och till min stad. Men min tid i Paris kommer aldrig kunna komma tillbaka, inte på detta viset. Min gymnasietermin i Paris är över, och det känns inte alls bara bra.
Men jag kommer och hälsar på, för en flygbiljett hit är inte så farligt dyr i alla fall, och när vi är här kan vi ju bo hos någon av våra cirka 50 vänner. Ni är så bra, ni kommer fattas mig och jag vill inte lämna ER!

Här är dikten som Alex skrivit till oss halvårselever. Så sjukt fin!

Nu har vi varit här i en hel termin

Och alla kan väl hålla med om att den har varit fin

Tillsammans har vi gjort mycket kul

Och snart åker vi hem för att fira jul


Vad som mindre roligt är

Är de som inte stannar här

För att leka fransk i vår

Utan lämnar oss redan i år


Linnéa kom hit ifrån Nacka

Henne har vi mycket att tacka

Kanske mest för att hos oss plantera ett ord

Word har nog aldrig använts flitigare på vår jord


Från Nacka kom även snygga Johanna

Det är så synd att du inte kan stanna

Vi har haft mycket roligt

Att tappa kontakten är inte troligt


Ett flertal söta blondiner från Halmstad kom

Men även en mycket rolig kille som

Kallas för Skalman utav fransmän

Rasmus du har satt ditt spår min vän!


En annan Halmstadbo som kom till Paris

Är blond som de flesta och heter Louise

Hon är alltid glad och vi ska med glädje komma ihåg

När hon bländade alla som lucian i vårt tåg


Också mycket imponerande är

Språkkunskaperna en av de söta bär

Tjejen behärskar ju tyska redan

Säg mig Lovisa, vad kommer sedan?


Fröken som charmade Jonte i Caen

Heter Anna Rydén och skrattar hela dan'

Henne kommer vi sakna så mycket så

Men du kommer väl tillbaka och hälsar på?


Den sista blondinen ritar som få

Det är såklart Emma vi syftar på

En mycket rolig blogg hon har

Där hon skrivit mycket om våra ParisdarGlada Linda ifrån Hagfors är

Där deras roliga dialekt låter såhär

Tröja blir tröj och vecka blir veck

Många tänker då what the heck!?


Vi trodde han skulle vara med oss ett helt år

Men det visar sig att Kim hem nu går

Lycka till med fotbollen och ha det bra

Vi räknar med att vi ses någon da'


Den sista i gänget som ej ska stanna

Är bruden från Malmö som heter Anna

Skolan i Sigtuna bör vara nöjd

Att få tillbaka denna överglada fröjd


Självklart kommer ni fattas oss

Och vi kommer tänka på er förstås

Men vad som mest oroar mig

Är hur ska nu Axel klara sig?!Nu ska jag sova!
Ps. Förlåt Alex, nu blev jag sådär blödig igen. =P Men du kommer säkert gråta på fredag, lilla hun. :) Ds.

My Ipod is back!

Idag har jag återfunnit min Ipod igen. Underbart. Får vad skulle jag göra om jag inte kan lyssna på musik? Nu är i alla fall inte det ett problem för den som sagt är tillbaka, min älskade bäbis, som Alex så fint kallar den.

Idag har varit en mysig dag, en bra dag. Franskan spenderades åt att prata om hur Zidane firar jul, haha. Och på svenskan tittade vi bara klart Bellman-filmen. Så lunch och efter det så hade vi inte matte, geografi eller idrott för vi skulle åka skridskor :) Det var så mysigt! Även om franmännen tror vi tycker det är jättekul när de kommer och stylar och åker precis framför, runt och bakom oss. Skärp er! =P Men, mysigt var det i alla fall och efter åt vi på en restaurant med hela klassen, som avslutning för oss som ska åka hem till jul. Det var jättemysigt det också, och Alex hade även gjort en jättefin dikt till oss! Så, idag var första gången vi grät innan vi åker hem. Eller i alla fall jag och Johanna. Fy =/ Jag vill inte lämna alla nya, underbara vänner! Jag vill ta med er alla hem till Halmstad. Ni kan få bo hos mig :)
Just nu vill jag inte tänka på hur jobbigt det kommer bli på fredag, först avslutningen och sen på flygplatsen när jag ska säga hejdå till Johannisen. =/

Men guuuud vad kul vi ska ha i vår när vi hälsar på!


Haha, Johannas kommentar. Du är så underbar, vännen min. :)
"Jag är din mask och jag kommer aldrig släppa taget om dig på fredag. Och jag kan förvarna dig om att du bör sätta på dig skyddsutrustning. Jag kommer anfalla dig med pussar och kramar. "

Vi kör allmän inte-pluggning till engelska vocabulary check imorgon. Vi är ju slutkörda! haha =P

Bisous, bonne nuit, tout le monde!

Tre dagar kvar

..och jag vet inte hur jag ska känna. Två helt olika känslor finns inuti mig, en som skriker efter att få komma hem till Sverige, till min familj, till världens bästa Måns och till mina fina hjärtan. Den andra bävar lite för att åka hem, för det är dels så mycket jag inte hunnit med och dels vill jag inte lämna alla nya vänner! Men som sagt, Paris finns kvar och det finns så mycket hemma som jag snart inte klarar av att vara utan längre.

Dock så gör det ont i mig när jag tänker att jag snart måste säga hejdå till Johanna, bläääää, för det vill jag inte göra!

Orka att jag kommer sakna dig så där alldeles för jättemycket. =/ Du är så bra, hun!

image237image238


Vi har i alla fall haft så otroligt kul under hösten, och mer blir det! GROS BISOUS ET GRAND AMOUR! :) Min lilla maskis, Johanna. :)

Le dernier week-end à Paris

Det är slitsamt att vara i Paris. Det finns så mycket man vill göra och ibland går det inte att välja. Just nu är jag hur trött som helst och skoldagen har mest gått åt till att försöka hgålla sig vaken, även om jag faktiskt försökte ta igen mig efter helgen bravader med nio timmars sömn inatt.
Men det spelar itne speciellt stor roll, för helgen som just passerat kan lätt räknas till en av de roligaste helgerna i Paris! Och lätt den roligaste utekvällen!

Fredageftermiddagen gick åt till shopping för vi hade ingen FFK, mysig eftermiddag! På kvällen så var jag och Lovisa bjudna till några av Mays vänner som bor borta vid Bois de Boulogne. Vi fick italiensk mat som var hur god som helst och kvällen var hur mysig som helst! Den avslutades med en tur runt Paris à nuit som verkligen var jättefint, även om jag var så trött så jag typ somnade 15 gånger under tiden, haha.

I lördags morgon så åkte jag och May (Lovisas värdmamma) till Svenska affären för att handla lite saker till överraskningsmiddagen till Lovisa. Sen efter det åkte jag hem och packade Lucia-outfiten, haha, och åkte till CCS (Centre Culturel Suèdois)  och lussade för svenskövande fransmän som var så entusiastiska och "pratade svenska liiite, men svårt mycket är det". Haha, de var roliga!
Efter det så tog jag, Johanna och Lovisa en promenad till Starbucks som ligger vid Operan och då hade vi bokstavligt talat gått genom nästan halva Paris. Duktiga oss! Vi kände att vi behövde varsin latte för att hålla oss vakna till allt pluggande och det blev en mycket mysig stund med mina favvisar. Jag och Lovisa pluggade lite geo och sen på kvällen åkte vi till Johanna där vi tre och Caroline åt muchos god mat made by Hannisen och sen bar det av mot att möta Anna och Johanna. Efter en stunds velande åkte vi ut till Porte Maillot och vid tvåtiden så kom vi till Palais. Väl där inne var det hur kul som helst, verkligen den roligaste utekvällen under hösten! Fick både frukt, godis på fat och gratis champagne, haha. Och Palais, så sjukt fint det är där inne! Vad är Halmstads klubbar mot det här? Men som sagt, Paris finns alltid kvar och det här var verkligen en hur bra avslutning som helst på en helt underbar höst med många nya upplevelser, och inte minst nya, underbara vänner!
Kvällen avslutades med en Johanna bredvid mig, muchus mysi. :)

Söndagen var däremot inte så rolig, eftersom jag skulle till IKEA Evry för att lussa. Kände mig inte så pepp efter att ha sovit i två timmar, men visst följde jag med dit, för jag fick faktiskt ett presentkort för 20 euro! Väl där gick vi genom hela köpcentret (som var sjukt, sjukt, sjuuuuukt stort!) två gånger, fick svensk mat (igen, köttbullar, jatack!) och i slutet fick vi springa runt på Ikea för att handla upp våra 20 euro. Jag fick ännu en julklapp färdig, Anne och Philippes, mycket bra. Nu är det bara min fina Måns julklapp kvar, som är lite svår att komma på vad jag ska ge. Men det fixar sig nog, ska bara hitta något riktigt, riktigt fint för Måns är världens bästa :)

Igår kväll så var det matlagning hos Lovisa, överraskning för henne dock så jag var tyst som en mus under tiden May och jag lagade, haha. Hon blev väldigt glad av att se mig (as usual) och efter en stund så kom en tjej som heter Louise också hit och åt med oss. Hon var lika gammal som oss och hur trevlig som helst! Så det var en mycket trevlig kväll som avslutades med lite julradio. mihua.

Idag tog jag och Lovisa sovmorgon över franskan eftersom det ändå bara var kursprov idag som vi ändå inte ska göra, sen var det geografi där vi hade prov, eller förhör och sen hade vi historia. Nu är den sista historialektionen över, jaaaa! Nu slipper vi filosofera mer =P

Nu sitter jag hos Lovisa, vi har skrivit en text om biblioteket i Paris till FFK:n och nu ska vi titta julkalendern! :)

Förövrigt så lyckades jag glänsa lite extra för Daniel på geografin idag när jag kläckte ur mig att Nigola var ett land i södra Afrika. Nigola, det finns ju inte äns ett land som heter så! Men det var Lovisa som sa det och så går det som det går när man litar på henne. Haha, nu kanske det passar att säga "åren har tagit dig fint". Ja, varför inte liksom? Ska överväga det till på onsdag, då det är skridskotajm med klassen.

Bsx!


Tööötter

Jag är hur trött som helst, även om jag sovit i nio timmar inatt. jajaja, får sova på jullovet :) Nu ska jag iväg till CCS (Svenska Kulturhuset) i Marais för att lussa för de svenskstuderande fransmännen, sen hem och plugga och sova.

Jag saknar min familj, jättemycket.
Sakna-dag idag.

Idag åker London-borna hem, helt sjukt! Och idag är vår sista lördag i Paris, helt sjukt det också.

Nu måste jag gå,
hejhy.

Update

Sitter hos Lovjsi nu, snart bär det av mot middag och sen Palais! Pepp idag för nu är det sista helgen =D
Nej, nu måste jag gå och fixa håret. Eller, Lovisa ska fixa mitt hår, haha.

Heeeeeyhooo!

Heeelg!

Nu är det helg, fast ifs så blir det ingen vila för det, för nu är det vår sista helg i Paris! Sova får vi göra på lovet så att säga.. :)

Imorse skulle vi samlas på St. Dominique vid 07.30 och då var ju alla jättepigga och glada. ^o) Det enda olyckan som skedde var dock att Karin och Erland glömt den riktiga Lucia-kronan hemma hos dem i St. Germain, så jag fick ha plastkrona idag i skolan, haha. Men som tur var vet ju inte fransmännen hur det ska vara.. Och sen så sa jag till Jonathan att jag hade haft plastljus,för den andra kronan var glömd och han hade inte äns sett det, haha. Fransmän alltså.. =P

Efter vi hade gått tre Luciatåg, sjungit för terminalarna i trappen och gått och lussat i St. Do-lärarrummet så var vi färdiga. Då fick vi croissant och varm choklad! :) Efter det så var det en timmes engelska, samarbete med en fransk terminales-klass så det var inte så ansträngande. Vi hade ingen FFK idag, så vi slutade efter det! Vi åt, och sen åkte vi till Rue de rivoli för att faire du shopping, jag köpte sista av Hannas julklapp och en klänning till mig själv =) Nu ska jag snart till Lovisa och göra mig iordning, för vid sju ska vi träffa hennes värdamma och sen ska vi till Mays vänner och äta italiensk. Möööms! Efter det blir det Palais =D

Nu måste jag gå,
bisebise,image206
   I'm nobody without you,
just a shell,
I'm like a flower with no smell,
it's a living hell.
Yeah, I'm nobody without you,
just a frame,
I'm like a fire with no flame.

'Cause you're my sunshine
to keep me warm,
you're my shelter and my hideout
in rainy days and storm.
You're my laugh-line when I am blue,
you put balm into my wounds,
I'm nobody without you.
Yeah, I'm nobody without you.
God morgon,

Jaaa, för jag är uppe och ska iväg till St. Do nu för att gå Luciatåg hela morgonen, både för elever och lärare på skolan. Hahaha. Egentligen skulle jag kunnat sova till klockan 9 idag om det skulle varit vanliga lektioner, men vad gör man inte för att de franska elverna ska få se en svensk tradition? =P

Nu måste ja kila,
efter skolan blir det shopping med mina favoriter, förutom Emma, för hennes pappa är här :)

Ikväll blir det först mat hos Lovisas värdmammas vänner och sen ut till Palais tror jag, får seee.

Bonne journée!

IKEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi blev som galna. Allt var så svenskt, allt var så vårt, hahaha.

Jo, idag har vi lussat på IKEA Plaisir, vilket var hur kul som helst, även om vi inte fick ha riktiga ljus där pga. alla möbler och tyger.
Men först på morgonen så gick vi Lucia med hela svenska skolan (gaaanska trångt i kyrkan kan jag berätta). Det var mysigt, men jag var livrädd hela tiden för att någon lite unge skulle få stearin från mina ljus i kronan eftersom de skulle stå och trycka sig mot mig, även om jag flyttade mot kanten. Det slutade att jag stod typ ute vid sidan, haha. Men det gjorde inget! Ingen brände sig iaf. på droppande stearin av de små i alla fall, för droppande stearin var det eftersom det var något som gjorde att mina ljus blåste. Smidigt, men inget att göra åt. Men i det hela, så gick det så bra så, till och med förskolabarnen kunde sitta relativt still :)
Sen blev det mys på Svenska Skolan i några timmar och sen vid halv tolv bar det av med buss ut mot IKEA. Först fick vi äta på restaurangen, en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt. HEEEEEEEEEEEELT SJUKT GOTT! LAx, köttbullar, potatis och allting. Ni kan ju förstå hur mätta vi var och hur ont i magen vi hade efter det, haha. Sen gick vi Luciatåg. Började i matsalen där de som jobbade åt, sen gick vi runt lite i varuhuset och sjöng. Efter det fick vi en rast med glögg och lussebullar osv. och sen gick vi en runda till och sjöng. och sen kom det bästa av allt, vi fick en 20-euro presentcheck var, så då var det två timmar på IKEA för att handla. Nicenice, även om jag inte kunde köpa det jag ville för det skulle bli för tungt att ta hem. Det sämsta var dock att checken inte funkade på svenska matavdelningen! Fyyy.. Fick i alla fall köpt en julklapp till, till Anne och Philippe. Glögg fick det bli =P Så ska jag köpa resten när vi är på IKEA på söndag och går Lucia.

Nu måste jag sova, ska vara på St. Do klockan 07.30 imorgon. Det är ju död för våra kroppar! =P

Bonne nuit, mes cheris!


image235

Louise - Längsta och roligaste Luciaveckan nååånsin :)

Snabbis

Ska bara skriva en snabbis, för om en kvart ska jag vara på Svenska Skolan och sen lite senare ska vi alla åka iväg till herr och fru Dahlrot, haha :)

Nu så har vi inte lika mycket i skolan, vilket jag är väääldigt lättad över, dock så är det så det gott och väl räcker för denna vecka är det fullsmockat med Luciatåg. Vilket iaf är kul! :)

 • Idrott - hälsoprojekt
 • Samhäll - SWOT-analys, SVerige och glabaliseringen
 • Matteprov
 • Geografi
 • Samhäll - läsa 20 sidor
 • Franska
 • Engelska - skriv om Doris Lessing
 • Engelska vocabulary check  (ska ha imorgon så jag räknar det som pluggklart)
 • Samhällsprov
 • Svenska litteraturessä
 • Svenska föredrag om Provence
 • Besöka fem fyra saker i Paris och skriva om dem (en till avklarad) (typ)
 • FFK-prov på hela Paris-kursen
 • Historia
 • Franskaprov
 • Franskaprov på "Oscar et la dame rose"
 • Svenska uppgift om Rosseau och Wollstonecraft
 • Franskaläxa
 • Franska: Läs i "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran"
 • DE NYA SAKERNA:
 • Geografiinlämning - Analys om land
 • Geografiprov (namngeografi)
 • Eng. vocabulary check
 • Läs i "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran"
 • Fr. nationella prov (men de kan man inte plugga till i alla fall :) )

 • Sen är allt klart! Fattar ni? Bara 8 saker kvar, och vissa är inte äns jobbiga. Så skööööönt!

  Nu måste jag gå, men idag i skolan så kom vi att tänka på att om ungefär två dagar åker London-borna hem, för de flyger ju på lördagen. Helt sjukt. Och på metron kom jag och Emma att tänka på att det är mindre än två veckor till julafton. Nu är det så nära, och bara för någon vecka sen kändes det som miles away, haha.
  Nej nu MÅSTE jag gå!

  Bonne soirée, alllllla,


  Lucia med förskolan

  Hej!

  Sitter hemma i lägenheten nu med Lovisa, vi har precis gått Lucia med förskolan på en fransk skola som ligger vid Parc Monceau, för de svenska och franska barnen brukar leka med varandra där. så vi gick till "de blå barnen" som förskolan kallar de franska barnen, och sjöng för dom. Vi var 6 stycken från gymnasiet och det var så mysigt! Småbarnen är så himla söta :)
  Vi missade franskan och svenskan nu, och sen har vi elevstudietid vilket innebär att vi inte börjar förrän efter lunch! Dock ska vi bara jobba med vårt arbete på geografin, så det skulle jag kunna göra hemma men..

  Nu ska jag plugga lite geografi, för ikväll ska vi gå Lucia hos försvarsattaché Dahlrot som jag skrev i förra inlägget, tror jag. Så det blir bara en snabbis hem efter skolan, äta och sen iväg igen till Svenska Skolan för att fixa allting. Så nu ska jag gååå, hejhåå.

  image234

  Lovisa, jag och Johanna.
  Love you, grrrls! ♥

  Min Paris-önskelista

  - Vita jackan från Zara
  - Svarta klänningen från Kookai
  - Massa vardagsklänningar
  - Stor mössa
  - Stor halsduk
  - ID-foundation från Sephora
  - Och massa andra saker från Sephora!
  - Att få ta med Johanna hem till mig och Halmstad
  (du är för bra och du har alltid funnits där att prata med nu i Paris, jag vill inte vara så långt ifrån dig. Åtminstone är vi båda två i Sverige då, även om du är i Stockholm och jag i Halmstad. Du är bra! :) )

  Kanske har råd med vissa av sakerna, för jag vill itne få det i julklapp av mami och papi för då vet jag ju allt som jag får, för jag vet redan vissa saker :P Men eftersom jag bara har Måns julklapp kvar så kanske jag kan köpa vissa av sakerna där över, vi får seee.

  Nu ska jag sova så jag är fit for fight imorgon när jag ska lussa med småbarnen, wiewie :)

  BSX

  Lussebullsbak

  Nu är sista samhällslektionen över och sista provet inom det avklarat! Vilket betyder att vi är lediga nästa tisdageftermiddag :) Men dock är detta en av de roligaste lektionerna, vilket är synd och Robert är bra, men.
  I skolan övade vi för övrigt luciatåget som vi ska gå på torsdag på Svenska Skolan med hela svenska skolan, ända från förskolan till gymnasiet. Mysigt, fast småungarna är överallt! Undra hur det kommer gå med ljus..
  Efter skolan bakade jag och Lovisa lussekatter, blev jättegoda även om vi läste lite fel på receptet och tog för lite saffran. Mais c'est pas grave! Vi kan göra det en gång till innan vi åker hem :)
  Imorgon är det upp tidigt för att gå luciatåg med förskolan. Det är fem från gymnasiet som ska vara med och det är jag, Lovisa, Anna-Klara, Elisabeth och Kajsa. Haha, ska bli kul! Missar franskan också (Y)
  Sen på kvällen blir det ett luciatåg till, hos försvarsattaché Dahlrot. Ska bli kul men dock nervöst, jaaa.

  Nu ska jag plugga lite geo, se om jag får någon ordning på det. Om det är någon som kan komma med förslag om Malaws resursförbrukning så är de varmt välkomna! Och mamma, pappa eller Hanna, kan ni skicka mitt U-landsarbete som jag gjorde i 9an?  :)

  image233

  Snart är det jul, mysimysiiiiii!

  Paris!

  Paris är bra, jättebra! Vi har roligt här, vi gör saker här som vi inte kan göra i lilla Halmstad, vårt Halmstad. Men klart vissa personer saknas mig så det gör ont.
  Vi har kul här, vi dansar och vi lever, i Paris!
  Sista tiden nuuuu! :)

  image232
  ¨


  Ps. Jag saknar min Måns alldeles för mycket ♥ Ds.

  Kanske lite..

  Just nu är jag så skoltrött, har nog nästan aldrig varit så trött på skolan tror jag. Men jag kämpar på (dock med lite fler blogg-pauser) meen som sagt, slutbetyget kommer ju inte förens till våren. Och det enda som står på schemat till imorgon är samhäll! Så ganska lugnt, om jag nu lär mig samhällen vill säga.

  Nu är det bara elva dagar kvar tills vi åker hem, lämnar Paris och hela vår vardag här. När jag säger det på detta viset så känns det tråkigt, jättetråkigt. Jag kan inte säga att jag kommer sakna skolan, men ändå, på något sätt kommer jag sakna familjekänslan på Svenska Skolan. Och personerna! Alla nya vänner jag fått. Men Johanna åker också hem, och hon ska komma ner till mig i februari. Sen så ska vi hälsa på alla andra som är kvar i Paris i vår :) För visst, det ska bli skönt att komma hem och träffa alla underbaringar också.

  men sista tiden i Paris nu, den ska vi ta till vara på! Så här gör jag nu en planering, vad jag har bestämt att jag ska göra innan jul och den 21 december. Lite mycket plugg, men. Mycket julstämmning med Lucia och allting!

  Tisdag - Luciaövning, samhällsprov, baka lussekatter, lite geo
  Onsdag - shoppa, fika på Angelinas, lite geo och lite svenska. Lussa på kvällen. :)
  Torsdag - Lucia på Svenska Skolan med de små barnen också, 08.00. Lucia på IKEA Plaisir, buss från St. Do kl. 11.30. Hemma 17.00. Plugga geografi
  Fredag - Lucia på St. Dominique, 08.10-10.25. Julklappshandla! Sortie aussi =D (utgång)
  Lördag - Luciatåg 14.00 på CCS (Svenska Kultur Centret). Lite plugg. Utgång, La Loco :)
  Söndag - Lucia IKEA Evry, samling 09.45 St. Do. Göra klart geografin
  Måndag - Lång skoldag, göra sv. redovisning med emma som ska vara klar på tisdag
  Tisdag - Ingen samhäll! Julklappsshopping, skriva lite svenska.
  Onsdag - Plugga vocabularycheck (på Starbucks? ;)
  Torsdag - Sista läxan och provet!!!! DISNEYLAND!
  Fredag - Titta film i skolan, julavslutning på Svenska Skolan, umgås med värdfamiljen, åka till flygplatsen.

  Vilket schema! Lite mycket plugg som sagt men, vad finns det att göra åt saken? Om jag blir klar med geografin tidigare är det ingen fara om man säger så juuu. Svenska litteraturessän ligger där och klämmer också, men när ska man ha dit att få den klar? I värsta fall skriver jag det sista den 22, på morgonen och skickar iväg det, haha :)

  Je dois faire mes devoirs maintenant, eller något.
  à bientôt, tout le monde!


  Nytt schema

  Schemat på Sannarp har kommit upp!
  Ganska bra schema för mig iår, dock ett par saker som ska ändras. Ingen Franska 3, utan Franska 4 eller 5, får se. Sen så ligger alternativmedecinen sist på dagen två dagar så funderar på att hoppa av den eftersom jag redan läst utökad rättskunskap. Sen så byter jag kanske praktisk marknadsföring mot människa i utveckling? Får seeee!
  Mycket intressant information!


  Back to the books,

  Lundi och ännu en ny vecka

  Idag är det måndag, och ny vecka. Mamma åkte imorse, känns redan jättetomt men dock är det inte långt tills vi ses igen, så det är inte så hemskt! :) Helgen har varit hur mysig sem helst, och det kändes som den redan började på torsdag, då det var Bourse aux talents. Hur kul som helst! Det bästa som St. Do ordnat på hela året! Till och med vissa av de franska lärarna gjorde ett nummer, de släptte loss riktigt ordentligt och det var jättekul att se för annars är vissa av dem inte sådär jättemuntra kanske. Det är ju det där med hierakin, eller hur det stavas =P Haha. I torsdags natt när jag kom hem packade jag min väska för mami skulle komma på fredagen. Sen på fredagen började vi inte förens 10.25. Lite för lite sömn hade det blivit, men att börja sent i skolan är inte fel :) Satt och diskuterade 11 kapitel i en bok som jag läst 1 kapitel av, jag och Anna improviserade ganska bra när BMT kom och skulle lyssna. Men hon sa faktiskt att vi fick läsa hur mycket vi ville, och nu har inte jag hunnit läsa mer för jag har pluggat annat. Efter en FFK som var väldigt lugn så åkte jag très snabbt till mami som var på hotellet. ÅH VAD DET VAR SKÖNT ATT FÅ TRÄFFA DIG OCH DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA, JAG HAR SAKNAT DIG SÅ! Efter ett tag gick vi och shoppade lite, jag inhandlade en klänning och lite julklaaapps. :) Det ösregnade, så vi gick aldrig till Chartier och åt (note till mig själv: gör det innan vi åker härifrån!), men vi åt på någon restaurang precis vid Lafayette och Printemps. Efter det så åkte vi till Champs-Élysées för lite kvällshopping för lite kvällsshopping och då fick jag en julklapp till köpt :) Sen åkte vi hem och myste och sov.
  På lördagen så sov vi ganska länge vilket var skönt, för jag har inte varit utvilad på hur länge som helst känns det som. Sen blev det shopping för att handla ännu mer julklappar och lite sånt. Hittade ÄNTLIGEN mina efterlängtade stövlar på Zara. Dock i 37, men har lagt i en sula så nu passar de =P haha, minifeet. Vi åkte ut till La Defense och det nya shoppingstället (jag intalade min mamma att det inte aaaaaalls skulle vara mykcet folk där för inte så många turister visste om det). Nej, mycket turister var det inte med det kryllade av fransmän, helt fullpackat! Så vi var bara där i någon timme, och sen åkte vi igen. Fast en fika på Starbucks hans med! :) På kvällen åt vi på en jättemysig restaurant med sjukt god mat, och vääääldigt god fruktsallad, haha.
  På söndagen tog vi det lugnt, mamma hjälpte mig lite med svenskaessän och sen gick vi till Printemps för de hade söndagsöppet nu innan jul. Köpte sulor till stövlarna, och hittade 'även en klänning på Kookai. Sen åt vi och efter det bar det av mot lägenheten för jag skulle hämta lite Luciagrejer. Sen gick vi till Svenska Skolan för att fixa allting inför Luciauppträdandet och genrepa en gång. Vid sju ungefär så började det, det gick faktiskt riktigt bra! Tappade inte kronan dock om den var ganska stor =P Emma hjälpte mig med den så den blev bra, så muchos tack till dig, honey! Sen blev det glögg och lussebullar med värdfamljerna och efter det bytte vi om igen för att göra ABBA-framträdandet som vi gjorde på BAT:en. Allting gick jättebre faktiskt!
  Sen gick vi hem till min värdfamilj, för de hade bjudit mamma på middag. Det var mysigt och nu har hela min familj träffas hela min (hemmaboende) värdfamilj och tvärtom :) Somnade ganska snabbt när vi kommit till hotellet, mysi. Jag sover som sagt mycket bättre med någon bredvid mig.
  Idag åt vi frukost tillsammans innan jag åkte till skola och mami till flygplatsen. Som sagt lite tomt, men snart ses vi igen :) Skolan har varit helt okej, inte så jobbig och läng dag för vi har ingen kör denna vecka eftersom det är så mycke Lucia. Fick tillbaka fyra franskainlämningar, eller två prov, et förhör och en inlämning. Och de gick bra så det var kul! Dock har jag fått lite extra press nu i geografin, eftersom Daniel sa att han skulle skriva MVG i kursutlåtandet om jag skrev ett bra arbete. Inte det egentligen att jag vill ha MVG i kursutlåtandet nödvändigtvis, men det är det at nu tror han att jag kan och nu måste jag visa det också, haha. Äh, strunt samma, får gå som det går.

  Nu sitter jag i alla fall hos Lovisa och pluggar samhäll för imorgon har vi prov i det. Bläblä. Frågorna är sega. Läser förövrigt om internationell politik, helt okej men vissa saker är invecklaaat.

  Snart är det jul! wiewie :)

  BSX / Louise.

  MAMA ÄR HÄR!

  Nu är mamma här och det är hur mysigt som helst så jag tänker inte slösa tid med at skriva något långt, ni får vänta till måndag, haha.

  Ville bara säga att jag saknar mina vänner hur mycket som helst!
  Alldeles för länge jag träffade er,
  men redan 22 december ska jag träffa Ebba och Linnea har jag bestämt! :)
  Ni är världens bästa och jag älskar er!


  Världens bästa, aldrig utan dig

  I don't know how you do what you do,
  I'm so in love with you.
  Every little thing that you do,
  baby, I'm amazed by you.
  image136

  Jag älskar dig sådär jätte-jätte-mycket, hun ♥

  Bourse aux talents

  Hej!

  Blir ett jättekort inlägg för jag måste verkligen sova, men håller på att packa just nu för imorgon kommer mamma! ♥

  Kom nyss hem från BAT:en (Bourse aux talents) som var hur rolig som helst! Vi svenskar från kören framträdde ju med ABBA, som de ansåg var ett av de bästa nummerna! Vi hade i alla fall sjukt kul både på och utanför scen, och när alla terminalare (de som går sista året) stod där uppe på scenen, sista låten, då fattade man hur mycket man kommer sakna allting här. Eller människorna här, framför allt mina nya underbara svenska vänner, men också de franska tomtarna. Och staden. Men som sagt, Paris finns ju kvar och nu har jag ju ett antal personer som jag kan installera mig hos när jag kommer ner och hälsar på i vår!

  Kom väl hem vid ungefär kvart i tolv, så jag har ätit lite nu för hade inte ätit sin lunch vilket resulterade i att jag var très hungrig.

  Som sagt så packar jag för imorgon, för ska sova på hotell med mammut i helgen. Åh, det ska bli så mysigt för jag längtar efter dig så mycket! Imorgon ses vi! Eller egentligen är det idag, för klockan är över tolv. Bra för att vi ses snart, fast dåligt för att jag inte hunnit lägga mig. Men det är faktiskt för BAT:en.

  Nu måste jag soooova!
  BISOUXXXX

  Sådär 100 mil ifrån er

  J a g ä r s å s k o l t r ö t t o c h m e r e l l e r m i n d r e h e l t s l u t.
  Ja, så känns det lite nu. Har i alla fall gjort svenskapapperna till imorgon och idag fick jag tillbaka ett mycket glädjande matteprov, så det var kul. Sitter med svenskaessän och vrider och vänder och förstår inte alls hur jag ska skriva den. Och för det andra kommer jag inte ihåg alla svar från boken (vi har fått frågor som ska besvaras i essän). Har fått hjälp av min fina, fina syster men det är så svårt nu när inte de är här och kan förklara lite mer. Kan ju lämna in den senare men vill bara få det överstökat. Kanske ska ta och läsa samhällen en gång till istället så att jag kan den lite bättre?

  Idag slutade vi vid fyra, skönt, eftersom denna kommer bli den enda "tidiga" dagen. Åkte till Svenska Skolan och skrev ut papper till geografin, gick hem och Lovisa följde med. Vi gjorde svenskan och så skulle vi titta julkalendern men det gick segt, så ska göra det en annan dag.

  Nu ska jag väl försöka få lite klarhet i min litteraturessä som sagt, sen blir det samhäll och franska och sen le lit, för jag är så trött, hela tiden. Tur att mamma kommer på fredag, jag saknar henne alldeles för mycket.

  Om 17 dagar åker vi hem, det är blandade känslor som finns i mitt huvud nu kan man lugnt säga. Men det är så många jag saknar! ♥

  Nu ska jag återgå till the books lite,
  à bientôt alltsåååå!

  Emmas tal, del 2

  Här får ni andra delen :) enjoy ! som förra gången ;) haha


  Första advent välkomnades med regn

  Hej!

  Nu ska jag ta mig tid att skriva, för jag har pluggat så mycket på senaste så nu får jag ta en paus. Måste ju berätta om helgen också, som avr så sjukt rolig! Den här månaden i Paris kommer bli så bra (förutom plugg) och det är great för då får man ett riktigt bra avslut på en riktigt bra termin där man lärt känna en ny stad, en ny kultur, ett nytt språk och sist men inte minst nya UNDERBARA vänner. :) I alla fall, maintenant ska jag berätta om helgosen. Full fart måste man säga, med för lite sömn, lite för lite plugg även om det var mycket, men oj vad mycket kul och oj vad mycket mys!

  Fredagen efter skolan så gick först Emma och jag till Sephora och strosade runt i affären. Muchos bra affär :) Det blev även lite julklappshandling, eller presenthandling för min del :) Sen åkte jag hem hit, och jag och Anne gick till julmarknaden som Svenska Kyrkan / Svenska Skolan hade. Var hur mysigt som helst! Efter det åkte vi hem, och på kvällen kom Emma till mig. Först hade vi tänkt åka till en bar med våra andra amis, men de bangade så jag och Emma hade hemmakalajjs, haha. Cyrille hade också kompisar hemma så vi intigrerade oss lite med fransmännen, haha. Eller de intigrerade lite med oss, kanske. " Vill ni vara med oss och byta på kulturer?" Jo visst, Alexandro. Haha :) Kul kväll som avslutades med film, som vi dock aldrig såg klart för vi var så trötta.

  Lördagen så var det Luciaövning i CCS, sen gick Emma, jag och Johanna till en affär i Marais och sen vidare för fixa skoltröjor. Gick inget lyckat dock så vi drog oss hemåt. Lite plugg, och senare på kvällen kom Caroline, Johanna och Hanna hit.Vi fixade i ordning oss och sen bar det av till Barrio Latino, men när vi kom dit så skulle de stänga tre och då skulle vi alltså bara kunna vara där i en timme, och 20 euro var lite saftigt för det. Så vi tog nattbussen in till Champs-Élysées och gick förbi VIP room. Tänkte att vi kunde se om vi kom in, och vips vinkade en vakt åt oss och in gick vi. Jaaa :) Det var tur för såhär mycket har jag inte dansat sen jag vet inte när och såhär kul har jag inte haft på länge. Träffade även ett par portugiser där som jobbade i Paris för tillfället, de var trevliga. Det tyckte speciellt Johanna, haha :) Och både hon och portugiserna var modeller, så hon och Kevin har ju något gemensamt iaf ;)

  Efter två timmarna sömn så ringde klockan tio och upp och hoppa var det för att möta Anna och Emma för adventsmässa i svenska kyrkan. Dock dessa två timmarna jag hade sovt efter nattens bravader var de bästa på länge. Inte så konstigt, jag hade ju min lilla pärla Johanna bredvid mig, haha. Nej, men seriöst, jag sover alltid bättre med någon bredvid mig. I alla fall, jag, Johanna och Caroline sprang till kyrkan i ösregn och kom dit ganska blöta som ni kanske förstår, men det var mysigt där. Efter det blev det lite lussebaks-ätning i alla fall för mig och Emma och sen gick jag och Johanna hem hit igen. Vid halv två mötte vi upp resten av klassen som skulle se Gosskören med Karin (körlärare). De  var sjukt bra! Kören är känd i Paris och de minsta barnen var fem år och sjöng jättebra! Jag blev imponerad måste jag säga. Det var i alla fall jättekul och efter det åkte jag hem, pluggade, åt och sov. Förövrigt så var det även min namnsdag samma dag som första advent, Beatrice. Tack finaste Måns som kom ringde och sjöng så fint! Du är så bra, hun. :) ♥

  Idag var det först vanliga lektioner till fyra, sen ABBA-övning till halv sju och sen Provence-återträff. Jag gick från skolan klockan ÅTTA. Nytt rekord på attvaraiskolansent-tid. Haha. Nu har jag ätit och ska bara plugga lite, har franska adjektivprov imorgon. Fick i alla fall historialäxa och franska förhör avklarat idag, skööönt. Måste säga att Eva är mycket bra och lyfte bort en ganska stor sten från både mina och Annas axlar idag, när vi fick längre tid på oss med att göra litteraturessän. Sen är Daniel och Stefan muchos bra också, för vi får göra båda deras analysarbeten (geografi och historia) på lektionerna. Merci vraiment beaucoup!

  Tack mina hjärtan för en jättekul helg!image231

  Ps. Mamma kommer på fredag!!!! Ds.

  Jag saknar dig, Måns, och jag älskar dig :)

  Bisous!

  Jag och Caroline innan utgången i lördag, dålig upplösning men :)

  JULKALNDER MED JOHANNA OCH ANNA

  Nu innan kören blir det svenska julkalendern med Johannis och Anna :) wiewie, mys.
  Like you beaucoup, mes cheries!

  Emmas tal, del 1

  Emma håller tal som julen och Jesus. HAHAHAHA!
  Detta är del 1, och det finns ytterligare 2 delar som kommer senare.
  EnjoY, gott folk :)


  1 December!

  Idag är det första december och nu är det alltså den riktiga julmånaden. Det är så fint överallt i Paris med massa olika pyntsaker, även om det finns ganska fula saker också. Men det gör ingenting, Allting som har med julen är bra just nu känns det som. Jag har nog aldrig längtat så mycket till julen som jag gör nu, för i år kommer den bli lite mer speciell än annars. Visst, jag har alltid tyckt om julen jättemycket men i år är det julafton bara tre dagar efter jag kommit hem, och så denna julen är vi hela släkten också. Hanna med! Vilket vi inte var förra året. Mysi! Längtar till 23 också, för då ska vi upp till farmor och lilljul. :)
  Igår blev det ingen Pub eller så, våra små vänner bangade och jag och Emma var trötta så vi körde hemma-kalajs med min värdbror Cyrille och hans kompisar. Hahaha. Kvällen slutade med att Emma somnade i min säng, oxh tog taxi hem för hon är lat ;) Neeh, hon är så bra hon!
  Idag sov jag länge, vilket var hur skönt som helst. Sen fick jag skynda mig och morgonen började med en promenad till metrostationen Monceau eftersom surgubben i luckan vid mig sa att jag inte kunde köpa ett nytt carte orange där. Men på Moneau fick jag köpt det, och sen bar det av för att möta upp Emmsiii och vidare till CCS (Svenska Kulturhuset) för att öva inför BAT:en och Lucia. Kuul, men irriterande när vissa aldrig kan vara seriösa så det går snabbare. Efter det i alla fall så mötte Emma och jag upp Johanna och vi gick till en affär i Marais, dock köpte jag inget för jag ska vänta till mami kommer hit. På fredag! ? Efter vi varit där så gick vi till Starbucks och träffade Caroline, Hanna och Anna och fikade. Länge sen nu, så det var très mysigt. Sen gick Emma, Johanna och jag vidare för att trycka tröjor till Svenska Skolan, men utan något vidare bra. Finns det inga tröjor utan zip i Paris?! Sen skulle Emma hem och äta, Johanna skulle plugga och jag åkte och köpte skor. Det behövdes faktiskt för mina Le coq sportif är helt sönder nu. Sen åkte ja hem och nu ska jag plugga.
  Sen ikväll kommer Caroline, Johanna och Hanna hit och sen ska vi ut till Latinoklubb och dansa salsa! :) Nicenice.

  Förövrigt innebär 1 december att vi får öppna första luckan i chokladkalerndern ;) haha!


  Nu måste jag plugga,
  bisouxxxx

  RSS 2.0