Och dig också såklart, Mackan

image230

Jag får inte glömma Mackis, som tagit över min säng nu när jag är i Paris. I för sig spenderade han väl mesta av sin tid där när jag var hemma också. Men jag saknar honom, tjockisen. Med honom var man i alla fall inte lika ensam hemma, haha. :) Han är ganska fin han, och tjock!

Nu ska jag bege mig, som sagt.

Finally friday!

Nu är det fredag och det kan ju knappast vara bättre för då är det helg och kalajs! Dock lite plug också, men det spelar inte så stor roll. Vi är ju i Paris! Sitter och väntar på Emmziloo som ska komma till mig, sen vi träffa Caroline och Johanna och då ska vi på bar, je pense. Big ben tror jag mer exakt alltså! (Y)
Var på Svenska Kyrkans julskytlning innan med min värdmamma Anne, hon handlade både sill, knäckebröd, handgjorda ljus och choklad. Lax också! Och svensk ost. Möömsi. Fast i för sig, den maten min värdfamilj har är god också så :). Men det var jättemysigt med lite julstämmning!
På FFK:n idag så var vi och besökte Operan och lite sånt, tittade en på en film om Paris historia men Emma, jag och Johanna somnade dock. Oups. I alla fall, vi var och besökte Operan och den var så sjukt fin! Jag och Emma ska gå och se n¨gon föreställning där innan vi åker hem, fast dock inte opera utan balett. Ska bli mys! Jag och mamie (SOM KOMMER PÅ FREDAG!!!! =D) ska också gå och se någon balettgrej när hon är här :) Jag längtar efter dig så! Men om en vecka är du här!

Månsiiiiie, jag saknar dig sådär lite alldeles för mycket, och det är lite jobbigt. Men snart ses vi :) Snart så!
Och i tisdags hade jag och Måns 1 år och 4 månader. 16 månader! Dock första gången jag varit utan honom på en sån dag, eller vad man ska säga, för annars har MÅns kommit hit till precis detta tillfälle. Inte inplanerat att han skulle komma just de datmen alltså, bara för att vi hade "månadsdag" (säger man så?) då, men det har blivit så. Det är lite trååååkigt, men snart ses vi och då ska vi mysigos. 16 månader! Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig och jag slutar aldrig bli mer kär i dig. Det är liksom oändligt. Du är helt underbar, du är bäst. ♥

MEN JAG SAKNAR EBBA OCH LINNEA SÅ JAG SNART GÅR UNDER! NI ÄR SÅ BRA, MINA HJÄRTAN!

Förövrigt är Emma lite seg just nu.. Men bara lite. Ganska bra kan hon vara också. Jo, det är hon.

Jag är rastlös, haha.
BISE!

ShitList à la Alex

Nu har jag fått lite mer avklarat sen jag skrev min pluggsak sist, så ska göra om den. Såg att Alex hade kallat sin shitlist och det var ett väldigt passande ord. Så nu, innan jag lägger mig (jag ska madre:) så ska jag uppdatera den som sagt.

 • Idrott - hälsoprojekt
 • Samhäll - SWOT-analys, SVerige och glabaliseringen
 • Matteprov
 • Geografi
 • Samhäll - läsa 20 sidor
 • Franska
 • Engelska - skriv om Doris Lessing
 • Engelska vocabulary check  (ska ha imorgon så jag räknar det som pluggklart)
 • Samhällsprov
 • Svenska litteraturessä
 • Svenska föredrag om Provence
 • Besöka fem fyra saker i Paris och skriva om dem (en till avklarad)
 • FFK-prov på hela Paris-kursen
 • DE NYA SAKERNA:
 • Historia
 • Franskaprov
 • Franskaprov på "Oscar et la dame rose"
 • Svenska uppgift om Rosseau och Wollstonecraft
 • Franskaläxa
 • Franska: Läs i "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran"


 • Det är bara att orka liiite till.. snart är det Lucia.

  Bonne nuit!


  Varför inte? När jag ändå håller på liksooom

  Ja, varför inte lägga in en svenskaessä när man ändå är mitt uppe i plugg hela tiden? När jag ändå håller på så kan jag lägga upp den också, hahaha. Jo, men det gör jag för halva Svenska Skolans lärare har sett den, och likaså Anders Hübel och Lasse Berg. Hiho, så kände jag om Paris då, ja alltså, när jag skrev essän.

  Om jag skulle sagt till någon för några år sen att jag skulle bo och gå i skolan en termin i Paris, skulle nog ingen trott på mig. Jag är egentligen inte den sortens person som åker i väg så här, alldeles ensam. Kanske även jag är förvånad, över mig själv, och över att jag faktiskt vågade lämna tryggheten jag alltid haft.


  Ända sen jag var liten har jag inte varit speciellt förtjust i förändringar. Några exempel är när vi flyttade till Halmstad, och även till Köpenhamn under en kort tid. Jag hatar förändringar, och tycker ännu mindre om avsked. Det är nog därför det inte var så konstigt att vissa blev förvånade, lite ställda till och med, när jag bestämde mig för att gå Samhäll/Europa och faktiskt åka till Paris, kärlekens stad.


  Efter tårar, skratt och lyckönskningar stod jag där själv på Kastrup, jag och min alldeles för stora resväska. På väg till Paris. Ett nytt land, ett nytt folk och en helt ny episod av mitt liv. Ett exempel som passar perfekt in här är utdraget från Carina Brumans bok "Cromwells huvud" (1998). "..och allt var fel, och allt var nytt." För det var så jag kände mig. Men när man kommer till en ny kultur och känner sig vilsen, då måste man våga öppna sina ögon, sätta på sig de "positiva glasögonen" precis som man blivit tillsagd och ta del av det nya landets traditioner och vardagsliv med glädje. Även om allt känns fel och inte alls som vanligt. Men bara för det är annorlunda, behöver det inte vara dåligt. Det är annorlunda, konstigt och alldeles helt upp och ner, men när man själv är positiv så ser man hur bra det faktiskt är.


  Känslan att inte känna sig hemmastadd, att känna sig så liten i en så stor stad. Den stora staden som så snabbt blev till vardag, min vardag. Det är rutin att springa till métron, rutin att stå och trängas med flera tusen människor varje dag på väg både till och hem från skolan och att köpa en croissant var och varannan dag har även det blivit till en vana. I Paris är allting sig så likt, samtidigt som inget är som det någonsin varit.


  Det är ungefär samma känsla som dök upp i mig när jag kom till Paris, den lördagen, och när jag kom till skolan måndagen den 3 september, som jag hade när jag började gymnasiet. Min första dag på Sannarpsgymnasiet. Jag kände mig så otroligt liten bland alla de stora eleverna, kände mig ensam för att jag inte kände en enda person i klassen, bara några få lite flyktigt. Mitt första intryck var just: Det är fel. Men när jag väl gav det en chans, så blev det ju så bra. Annorlunda var det, men nu efter ett år kan jag säga att jag skulle inte byta ut min klass mot allt guld i världen. Vi är en klass med så bra sammanhållning och några i klassen har kommit att bli mina bästa vänner. Vår klass är bäst, personerna är bäst, vi är bäst. Så alltså, det jag vill komma till med detta är att om man väl bara ger det en chans, så blir det faktiskt nästan alltid bra. Jag gav Paris och allt som finns här en chans och nu ser jag, hur underbart och bra allting faktiskt blivit och är.


  Det är så olika hur människor ser på möten med nya miljöer. Jag älskar att resa och upptäcka nya ställen, men hatar som sagt förändringar och avsked. Andra tar det så mycket bättre och det är kanske för att de bearbetar saker och ting på ett annat vis. Personer som tar för sig, visar sig och inte är speciellt blyga har kanske lättare att komma in i en ny vardag, eftersom att de just vågar ta för sig. Det kan vara en del till varför vissa har lättare att förflytta sig till nya miljöer, bort från vardagen och till ny, okänd mark. Jag påstår inte att jag är tillbakadragen som person, verkligen inte, men samtidigt så är jag inte heller den person som alltid syns och hörs mest, i alla fall inte i början.


  För nästan ett år sedan åkte min syster till USA för att bo där i ett år och jobba som aupair. Hon var glad när hon åkte, hon kände ingen ångest utan enbart glädje med att komma iväg. Hon var färdig med Halmstad, sa hon. En gång när vi pratade så sa hon till mig, när vi satt där med ett helt Atlanthav emellan oss: "Jag saknar er, men jag längtar inte hem." Det är så rätt det hon sade, men det är också där som man kan se skillnaden på oss. Skillnaden på olika sorters människor. Själv är jag den typen som saknar, och i och med att jag saknar börjar jag längta.


  När man gör en sådan här resa bort från tryggheten, är det inte en resa bara i verkligheten. Det är också en resa inom var och en person. Alla utvecklas vi under denna tid, vi skulpteras om till nya personer, med mer världsvana och ett helt nytt sätt att se på saker. Det kan man märka redan nu, både på mig själv, på mina vänner och speciellt på min syster som varit iväg ett helt år. Sättet att tänka och bete sig förändras, men för alla på olika sätt. Man lär sig så otroligt mycket nytt och får större kunskap på flera olika plan. En text som beskriver en sådan här resa, den resa som faktiskt nästan alla går igenom någon gång, när de kommer till okänd mark, är Graciela Curbelos text "När du får resa mitt barn" från samlingen ("Livstecken, Röster från när och fjärran" 1988).


  "När du får resa mitt barn

  lär du dig

  att alla åkrar

  inte doftar likadant när det regnar

  och att himlen och stjärnorna

  ändrar både färg och form

  Du lär dig också

  att ekot av dina steg

  låter annorlunda

  och doften av din kropp

  anpassar sig till vädret

  och du ömsar skinn

  som ormarna

  Med din ränsel över axeln

  får du se skillnaden i landskap

  i klangen hos rösterna

  i smaken hos maten

  och även i sättet att älska

  Kanske möter du på din resa

  mellan stäpp och prärie

  ett spår av ditt ursprung

  ett spår av

  det folk som var ditt"


  För vi ska alla någon gång iväg på nya resor, det är bara vid olika tillfällen och vid olika åldrar. Detta är min resa. Den ska jag göra det bästa av, jag ska lära mig av den och jag ska lära känna en ny del av världen. Både land och människor. Detta är min resa, och den ska jag ta vara på.
  Ja, enjoY ni som orkar. Eller isf. kanske ni har läst den nu när ni kommer ner hit. Jag är så sjukt rastlös, så snart kommer kanske min litteraturessä om Candide (en bok skriven av Voltaire) upp här också. Om jag förstår hur jag ska skriva den, vill säga. Och det är ju inte det lättaste! Men vi får se, gott folk. Nu ska jag fortsätta med min engelska, nu är det 20 ord jag inte kan, haha.

  Biz (som Fridas värdmamma säger)

  Advanced vocabulary check

  Härligt.. Sitter här med 92 engelska glosor som jag ska plugga in. Pas drôle! Men det måste göras ju. Får bara inte in vissa i huvudet just nu, är så trött =P Och för övrigt har jag blivit sämre på både engelska och svenska sen jag kom hem. Men franskan, den går framåt!

  Dagen idag var kul faktiskt. Vi åkte till ett museum som ligger vid Trocadero och det var ett design- och arkitektmuseum så det var kul som sagt! Hon tog med mig dit för jag har sagt att jag skulle vilja bli inredningsarkitekt. :) Sen så gick vi till deras nya lägenhet också och kollade hur det såg ut och det går framåt i alla fall, även om arbetarna är lika sega här som de ibland är i Sverige. Meeen som sagt, kul med lite avbrott från plugget :)

  Men nu ska jag fortsätta.
  Om en vecka är BAT:en.
  H J Ä L P ?! :P
  Det fixar sig nog.

  Hehyjo.


  Fatigué

  Jag är så trött idag. Kan bero på för lite sömn och för tidig skolstart. Ja, kanske. Kunde inte somna igår, låg i sängen hur länge som helst. Samma som de tre sista nätterna, jag är jättetrött innan jag lägger mig och sen när jag väl ligger i sången kan jag inte somna. Vilket dilemma. Meeen, en kort skoldag idag, så det var ingen fara! Efter skolan åkte jag och Emma till Svenska Skolan och nördade internet lite (eller Emma nördade för hon har inget internet hemma, jag satt bredvid och savilka sidor hon skulle gå inte på, hahaha). Gick hem efter någon timme och nu pluggar jag engelska i väntan på att Anne ska komma hem så att vi ska på något museum. Försto inte vad det var för saker på det, men det lär jag ju märka när vi kommer dit (Y).

  Mamma kanske kommer hit! :) Jag saknar dig, mami.
  Du är bäst och snart ska vi mysa till Grey's igen i soffan :D

  Paris är bra! Hejho, snart helgos.

  :)

  Sådär föresten,

  Johanna is back in town och det känns greeeeaaat!
  Du saknades mig, vännen!
  Mais, maintenant, ska vi ha sjukt kul i 23 dagar! :)

  Nu måste jag gå härifrån.
  Heeejho!

  Kvalitetstid med Frida

  Äntligen! Nu har jag fått prata med min underbara Fridis. Vi har inte pratat på riktigt sen jag åkte hit, och nu är det ungefär tre månader sen! Helt sjukt, och inte bra alls! Men nuuuu, nu har vi pratat och det var så skönt at få prata med dig, om allt! Och jag har så mycket mer att berätta! Får ta det i helgen :) Och nu är det bara en månad tills vi ses, till och med lite mindre. Det ska bli heeeeelt underbart att träffa dig, vännen!
  Du är bäst :)

  "han är jätteäcklig.. svettas hela tiden, alltså.. och vi fick inte se våra engelskaprov heller"


  "OPEN YOUR CAMERA? VEM FAN ÄR DETTA?!"


  Ingen fattar kanske, bara vi ;)


  Haha, jag saknar dig så det gör ont, bästa  Idag har varit en lååång dag. Först franska, sen svenska och sen elevstudietid vilket blev lika med pluggtid inför matteprovet. Fast dock gick vi och åt vid tolv också, mihu. Efter lunch igen pluggtid inför matteprovet och sen geografi. För första gången sen kursen startade tycker jag den är ganska intressant, vi läser om befolkning och ekonomisk tillväxt osv. Sen hade vi matteprov, vilket gick mycket bättre än vad jag trodde! Verkligen mycket bättre. Så nu kan jag pusta ut, jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna men när jag satt där med provet så flöt det mesta på, även om det blev lite gissnings-uträkningar på vissa ställen. Men som sagt; det kändes bra och jag är nöjd! Sen hade vi idrott där vi spelade pingis eftersom vi ändå skulle iväg efter halva tiden av den, för vi skulle till Luciaövningen. Väl där övade vi Lucia, och sen BAT:en. Det börjar närma sig, och jag kommer svimma av nervositet innan båda sakerna. Haha. Nej, men inte långt ifrån ;)
  Jag kom hem vid halv 8, sen dess har jag skrivit brev till farmor, pratat med Frida och pluggat lite engelska. Nu blir det lite mer plugg på engelska, sen tidig sovtid för imorgon börjar vi 08.10. Ussis.

  Snart är det helg och det längtar jag efter för då är det kalajjjjs och mys. På fredagen blir det antagligen först äta ute med Johanna och Johanna och sen iväg till en bar med Johanna och Caroline, andra Johannas mamma ska komma =P. Sen på lördagen så blir det kanske utgång! Dock blir det mycket plugg denna helgen också.. Och Luciaövning, men ingen fara. Det fixar sig!

  Imorgon ska jag förövrigt med min värdmamma Anne på något museum för hon frågade om jag ville följa med och på fredagen ska hon och jag till Svenska kyrkans julmarknad och handla svenska saker. Sen på kvällen ska vi äta svensk mat säger hon, haha.
  Anne: Vendredi soir, on va manger de la nourriture suédoise! (Fredag kväll ska vi äta svensk mat)
  Cyrille: Je suis pas là! (Jag är inte här!)
  Ja men varför inte liksom? Han ska minsann få smaka och han komma älska den svenska maten. Julmat, JA!

  Bisouxxxxx!

  SåHÄÄÄR glad!

  Måste bara lägga in denna, för såHÄÄÄÄR glad kommer jag vara nära jag får träffa alla som jag varit ifrån så länge. Men först ska jag vara såHÄÄÄÄR glad när allt plugg är över och vi ska julklappshandla och mysa i Paris! :)

  image229
  Härligt leende, jag veeet ;)

  Hehehey

  Puuh, sitter fortfarande med matteboken. Jag ger upp snart, ska bara läsa inledningarna på alla olika saker, sen har jag gjort mitt. Fick nyss ett halvt hysteriskt telefonsamtal från Emma, haha. "LOUISE, vad ÄR M?!" Du är så söt, vännen! Men nu har vi gjort vårt bästa och pluggat och pluggat, så vi kan ju inte göra mer. Skönt när matteprovet är över, hur det än går, så slipper man sitta och oroa sig för det och plugga i alla fall.
  Men jag känner mig ganska duktig nu faktiskt, har gjort matte (eller försökt), börjat lite på svenska litteraturessän, läst geografi och läst franska. Var nära ett nervsammanbrott när jag satt där med tal som inte alls blev som jag ville, men precis då ringde Månsis och hjälpte mig. Tur det, du är bäst, älski. :)
  Men nu ska jag faktiskt vara nöjd, man kan inte göra bättre än sitt bästa, precis som jag skrev i idrottsarbetet, som jag precis nu kom på att jag glömde lämna in idag, oups. Får göra det imorgon. Fick tillbaka vår SWOT-analys på samhällslektionen idag, och det enda Robert hade rättat denna gången för mig var att jag skrivit markAND istället för marknad. Blev en fågel ist :O haha. Men ingen annat, och det var bara ett stavfel. Det är jag nöjd med i alla fall. 
  Förövrigt är det tre veckor till vi åker hem på fredag. Blandade känslor, jag vill hem men samtidigt vill jag stanna kvar. Vill hem till min familj, Måns, mina vänner, mitt hus, min stad och alla sånna saker. Men vill stanna kvar i Paris och lära mig språket bättre, få se mer av staden och bara njuta av den ett tag. Veckorna innan vi åker hem kommer vara hur kul som helst i alla fall, BAT:en, Luciaveckan (utan läxor!!! =D) och sen avslutningsveckan. Disneyland ska hinnas med också!

  Nej, nu ska jag göra lite matte och sen sova.
  Biiiiiiise,
  Luuise  image228  image226

  Ni är så bra :)

  Blä-matte

  Sitter med huvudet i matteboken och försöker förstå. Jag har aldrig haft svårt för matte innan, och nu kan jag nästan ingenting. Förstår det verkligen inte! Skitmatte. Hjälp kan jag inte heller få för mamma är 100 mil ifrån mig. Usch. Blev för övrigt inget bullbak idag för vi var bara fyra där och vi skulle aldrig hunnit göra 120 bullar. Det positiva idag är att jag fått nya pengar på kontot, tror jag i alla fall, och att Robert sa att vi inte skulle ha samhällsprovet nästan vecka. En sak till! Marina sa att hon skulle sätta slutbetyg på mig i franska här :) Det negativa är plugget och att vi fått mer plugg. Plus att mitt lucianattlinne är för kort.

  Nu är det tillbaka till matten och göra ett sista försök, sen får det gå som det går. För vi har i alla fall gjort vårt bästa då, eller hur Emma? :)

  JAG SAKNAR MIN MAMMA!
  sånivet.
  blivit en riktig familj-gris, eller vad säger man?, sen jag kom hit.
  Jag saknar er hela tiden.
  Min familj är den bästa som finns :)

  Ny vecka

  Buuh. Snart klar med samhällen och det har varit en lång dag som följd efter alldeles för några timmars sömn inatt, jag kunde inte somna. Blä. Franskan var som vanligt, lite långtråkig men inte speciellt jobbig. På håltimman försökte jag plugga matte, gick väl sådär dock men. Sen hade vi geografi och där tittade vi bara film så det var skönt det med. Lunch, mentorstid (vi fick lite mindre att göra på engelskan! jaaaa!), sen historia B där vi mest flummar och läser filosofi istället. Stefan är bra, men ämnet är inte så mycket historia tycker vi. Mycket mer filosofi och jag lär mig inte så mycket, men strunt samma. När vi kommer hem blir det vanlig historia igen! Men som sagt, inget ont =P för Stefan är i alla fall bra lärare, även om han har lite mycket filosofi i historian. :) Efter det hade vi håltimme och jag och Emma gick äntligen och köpte frimärken, så nu kan jag skicka iväg det som ligger här hemma! Sen var det lucia-övning och efter det BAT-övning. Kul, men jobbigt. Slutade kvart i sju. Nytt rekord för längsta skoldagen tror jag, haha. Var hemma i huset halv åtta, för jag och Lovisa hade varit på Monoprix också. Lång middag idag för Maxence var här idag också och åt hos oss, så det blev efterrätt också. Gott, men dåligt för min nyttiga vecka som jag ska ha nu. Men som sagt, det får bli det enda denna veckan! Så nu sitter jag och läser samhälle, har snart läst klart de 30 sidor vi skulle läsa till imorgon och då väntas det matteplugg. Seeen ska jag sova! Imorgon blir det lång dag igen, fast inte så krävande i slutet. Slutar vid fyra, sen blir det bullbak till Provence-återträffen för torsdagen funkade tydligen inte. Sen blir det matteplugg och franska på kvällen. Jag längtar till på lördag, då får vi öppna första luckan och då är det "julmånaden", sen längtar jag till söndag för då är det första advent och då börjar julen på riktigt och då har jag namnsdag också; Beatrice! Haha. Julen är nästan bäst av allt, men inte riktigt. De personer som betyder mest är bäst av allt :)  Den här låten kom påmin Ipod idag, och då kom jag att tänka på hur mycket vi har lyssnat på denna. Kom att tänka på förrförra sommaren då jag och Linnea låg på min studsmatta och lyssnade på denna. Hur många gånger har inte den här låten spelats hemma hos oss? :) Förövrigt saknar jag min Linnea så jag snart spricker, du är för långt bort! Ebba är en annan person som är jättesaknad! Jag vill ha er här, nu! Mimmi också, och Frida. Ni är bäst! Jag saknar er så sjukt mycket. ♥


  (Fick ta denna videon för den var den bästa jag hittade, det fanns ingen riktig serni)


  Ps. Min Måns är sådär bäst som bara han kan vara Ds.

  Nu ska jag plugga igen,
  bonne nuit et à demain!

  Ett vykort från mitt hjärta

  Ja! Idag när jag kom hem så låg det ett vykort från Frida sen hon var i Thailand! Blev jätteglad för det älskling, känns som du är lite närmare då ;) haha. Snart kommer nog ett brev till dig också! Om du inte fått det nu vill säga, sen tror jag ett vykort ska komma från Provence också, så du vet ;)
  DU ÄR BÄST, my lovely!

  Nej, back to the books,
  skriver senare om jag hinner.

  Att göra lista till skolan

  • Idrott - hälsoprojekt
  • Samhäll - SWOT-analys, SVerige och glabaliseringen
  • Matteprov
  • Geografi
  • Samhäll - läsa 20 sidor
  • Franska
  • Engelska - skriv om Doris Lessing
  • Engelska vocabulary check
  • Samhällsprov
  • Svenska litteraturessä
  • Svenska föredrag om Provence
  • Besöka fem saker i Paris och skriva om dem
  • FFK-prov på hela Paris-kursen

  Detta känns grääääjt! Haha
  Och två av sakerna är avklarade, haha. Fast ikväll ska jag göra franska och geografi också, och lite matte.
  Plus BAT:en och Lucian, men de sakerna är bara kul så!

  Blir en ny sån här när mer är gjort ;)

  På torsdag har vi föresten bullbak till Provence-återträffen. Mysigt!


  Bloggdag

  Detta blir som vanligt en bloggdag, det brukar söndagarna vara. Sitter hos Lovisa, har gjort klart samhällen men matten ligger fortfarande och trycker - hata det! C'est dur! Men nu ska vi göra oss iordning, göra lite matte, åka iväg till Place Dauphine eftersom det är FFK-läxa och sen skriva lite om det och sen blir det nog matte igen.

  Den fina klänningen jag hade hittat till nyår finns inte längre i min storlek på internet och jag vet inte var man kan hitta den här. Finns det märket äns här? Visst jag bor i Paris och det finns massvis av affärer, men har inte hittat någon som var lika fin som den! Har inte hittat någon som jag tycker om speciellt mycket överhuvudtaget annars.. Bläblä. Får se vilken dag vi hinner ut och julhandla osv. Hoppas det blir snart, för på tisdag för jag nya pengar.

  image225

  Söndag - luciasång

  Sitter hos Lovisa och sjunger luciasånger, hahaha. Vi såg just att att vi bara har typ fem repetioner kvar och vi kan inte låtarna. Hahaha, kul om jag är Lucia och går och inte kan texten. Skulle vara lyckat! Men vi sjunger på. Det är mysigt! Sitter och gör SWOT-analysen nu också. Svårt, svårt, svårt. Om någon vill komma med lite möjligheter om Sverige och glabaliseringen så är det fritt fram. Hot är också välkomna! Styrkor och svagheter har jag dock så det räcker och blir över, je pense. Idag ska vi plugga jättemycket matte också, har prov på två kapitel på tisdag och det är på de saker som jag inte förstår! Sannolikslära vill inte min hjärna förstå alls och det andra kapitlet är nästan lika dött för min hjärna känns det som. Får se om Lovisa kan hjälpa mig lite nu när inte mamma är här som är så duktig på matte.

  Nej, nu måste jag plugga lite till. Snart är samhällen klar, snart.
  På måndag måste vi faktiskt prata med vissa lärare.
  Ja, det måste vi.

  Bise!

  Chez Lovjsi

  Är hos Lovisa nu, utekvällen skippade för vi var så sjukt trötta och hade huvudvärk. Men istället bestämde vi oss för att det skulle bli en filmkväll och filmkväll it is. Snart i alla fall ;) Än så länge har vi ätit jättegod pasta som May, Lovisas värdmamma, tagit hem från den restauranten hon jobbar på och gjort degen (eller vad ska man kalla den?) till chokladbollar och ätit Yaourt de Noix de coco, alltså yoghurt med cocosnöt. Jättegod! Haha. Men snart ska vi rulla chokladbollarna och sen blir det mysfilm med Lovjsi, mysi.

  Bjuder på lite picts sen Provence och gårkvällen, enjoY.

                  

  1. Jag på tåget påväg dit, usch vad trött jag var. Möttes vid stationen 06.50 (Y)
  2. Skalman (med min halsduk och Lovisas mössa), jag och Lovisa :)
  3. Några fransmän när de sitter i de sitter på de romerska toaletterna. Ser ni hobitten?! (eller hur det stavas)
  4. En av många romerska arenor vi tittade på. Denna ligger i Orange
  5. Lovisa, Emma, jag, Anna, Caroline och Daniela :)
  6. Caroline, Eva, jag, Rasmus och tre fransyskor
  7. Emma och jag från igår. Emma såg jättekul ut, mihu
  8. Jonathan, Lovisa och Emma :)
  9. Kameror är jätteintressanta, speciellt med fula bilder, haha.
  10. Sarah =D

  Nu ska vi ha mysis!

  Bise, à demain!

  Lucia

  Hemma från Luciaövning, ABBA-övning och en snabbis till La fayette som inte blev så jättesnabbis för det var fullt med folk och människorna var som galna. Helt sjukt! Alltså, man tror att det är den 23 december när man går där vi Les grands magasins, för det är pyntat överallt, sjungande pingviner i fönsterna och alla går runt med stora julklappspåsar. I Paris börjar de tidigt, men je l'aime så c'est pas grave! så att säga =P

  Luciaövningen var kul, jättemysigt också. och vi ska få pengar för att gå, wiiie. Hälften av pengarna som vi tjänar ska vi ge till en skola i Peru. :) Och vi får presentkort på IKEA! Och när vi går på IKEA ska vi få mat där, köttbullar! wiewiewie (Y) hahaha.
  Vi valde alla "roller" eller vad man ska säga. Jag blev Lucia (Y). Niiiiice. Eller jag och Anna-Clara ska dela på det, men jag blev första Lucia, sååådetså. Haha. Ska bli kul :) Och under Luciaveckan ska vi inte ha några prov, läxor eller inlämningar. Hur skönt är inte det? I like it.
  Blev köpt en julklapp på La fayette också idag, så nu är en till avklarad. Jag längtar tills vi får en hel dag på oss och bara köpa julklappar!

  Nej, nu måste jag fortsätta med samhällen, vi ska skriva en text om sverige och globaliseringen, en SWOT-analys. Det är ju jättekul när man förstår hur man ska göra också! Men jag bara skriver lite, sen måste jag dock ringa pappa för att fråga om några saker jag inte hittar. Meeen sen blir det mys med Looovsiij =D

  Förövrigt känns dagen mycket bättre nu för jag har verkligen världens bästa Måns som får allting att kännas lite bättre genom att bara säga några bra ord i telefonen och det känns mycket bättre nu när jag varit med mina fina vänner och när jag vet att jag alltid kan få hjälp av både mamma och pappa och andra, även om det blir på ett alternativt sätt istället för i verkligheten. Sen så har vi också fått Carins stöd med att få lite mindre saker i skolan, eftersom vi kommer ha jättemycket övningar nu med Lucian och BAT:en. Nu ska jag bara göra samhällen klar, sen får jag vara nöjd.

  Intressant inlägg, men strunt samma.
  image214
  Hahaha, oj vilken snygg bild! Men vi är bäst i alla fall och du är hur söt som helst, Måns.
  Jag älskar dig sådär jättejättemycket.


  / Lojis

  Good morning starshine

  Kvällen igår blev riktigt lyckad, det var mest mys och det var skönt.
  Först gick jag till Lovisa, sen mötte vi upp Emma och så åkte vi till Svenska Skolan för middag med både svenska och franska elever. Var faktiskt många där! Och maten var sjukt god, mumsiii. Efter vi varit där i någon timme så åkte jag, Emma, Lovisa, Sarah, Alex, Hugues och Romain till Pigalle för vi följde med Clara och co som skulle till en pub där. Men den var full och ingen av oss var så pigga på att stanna så vi, förutom Alex, åkte i stället till Neuilly och mötte upp Jonathan. Dock skulle Hugues och Romain hem då, men vi andra fem gick till ett vappenpipe-café och rökte vattenpipa. Så, där var vi resten av kvällen innan vi drog oss hemåt igen. Mysig kväll! Haha, och kul :)

  Idag blir det plugg, plugg, plugg och ännu mer plugg. Likaså imorgon. Skolan här har ingen bra planering, det funkar inte. Det ger inte Paris någon som helst rättvisa eftersom vi inte hinner se det! Känns som jag mest sitter hemma och pluggar, och om jag är ute i Paris är det för att göra en FFK-läxa. Jag saknar min familj. Jättemycket. Önskar ni var här. Jättemycket.

  Nu ska jag nog ta tag i idrotten, sen så blir det lite samhäll och vid två så är det Luciaövning på Svenska Skolan.
  Föresten, hur blev det med de löfterna de gav oss om Provence och lucia-veckorna? Hoppas de hålls, för annars dör jag. Dock så ser det inte ut så på planeringen nu, men vi får väl se.

  Nu är det bara 6 dagar till första luckan öppnas. :)

  Bise,
  Louise

  Grattis sötnos!

  Oj, nu har jag lite bråttom för ska till Lovisa innan middagsgrejen.

  Men ville bara säga GRATTIS! till Miki som fyller år idag!
  Hoppas du haft en bra dag och får en bra kväll. :) Vi ses om en månad, vännen!

  J'en ai marre!

  Dagen började bra. Fick sova läänge, behövde inte gå upp förrän kvart i nio och det tycker till och med jag är okej för en skoldag. Sarah ringde och berättade att FFK:n var inställd idag och dagen blev ännu bättre för det innebar att vi bara hade två timmar engelska i skolan. Även strejken var mycket bättre idag, vi kom till skolan helt utan problem. Men sen, sen på engelskalektionen, då börjas det. Det är sjukt, jag står inte ut längre. Haha, jag fattar inte hur vissa tänker. Jag blir så aaarg! Eller hur Emma? hahaha.
  Efter skolan tittade vi i alla fall lite på julklappar och vi längtade hem som bara den. Skolan tar verkligen död på en här. Det är inte det att vi har mycket, utan vi har så mycket så vi har inte tid att göra allting. blä. Sannarp har mycket bättre organisering och allting. Men utan skolan, då är Paris bra!
  Nej, jag har gjort klart idrottsprojektet och nu ska jag plugga lite franska och sen blir det att göra sig iordning för middag med svenskar och fransmän på L'école Suédoise. Bli nog kul i alla fall :)

  Föresten, idag har jag köpt julsaker för 100 kr, inslagsgrejer och sånt. Det sved i plånboken, det gör det för varje grej som inte är julklappar nu. Det är det roligaste att köpa! Fast detta idag är också kul, för det göra man fina julklappar av. Så bara jag får köpt lite fler klappar så ska jag och Emma ha pysseldag :) wiewie.  Här är en video för att pigga upp mig själv (och säkert Emmziloo också). Hahaha, bara för att hon är bäst på att härma! :)

  Bisous,

  Back in town - 29 dagar till

  Hej!

  Tillbaka i Paris efter en både rolig och uttråkande resa. Fast mest rolig. I alla fall på kvällarna. På dagarna höll jag på att dö av uttråkning, lyssna på en guide som pratade nästan konstant mellan 9 på morgonen och 18 på kvällen är inte det bästa. Till och med i bussen skulle hon guida! Tur att jag hade mina fina vänner i alla fall :) Tog dock inte ett enda kort i Provence, men jag får få de kort de andra tog. (Y)
  Känns ganska skönt att vara tillbaka i Paris, och imorgon är det faktiskt bara 28 dagar till vi åker hem. Alltså exakt 4 veckor. Jag vet inte vad jag ska känna. Jag kommer säkert gråta när jag åker hem men jag kommer skrika av glädje när jag kommer hem. Åh, jag längtar efter er! Om man tänker efter så överväger hemma lätt, det är det bästa. För där finns alla de jag tycker mest om! Tur att jag har Emma att längta tillsammans med. Och Paris finns ju alltid kvar! Men, nu ska vi bara njuta av sista tiden i Paris. JULKLAPPSHANDLING! Kommer bli det bästa på hela terminen :)
  Nu måste jag sova, är helt slut efter veckan. Började skriva lite på idrotten, men jag orkade inte fortsätta. Skrev i alla fall en mening till. Men strunt samma, jag ska sova nu så det blir fredag och helg och middag med svenskar och fransmän och sen utgång kanske och sen luciaövning och plugg och besök på slottet i Vincennes (utan guide) och ännu mer plugg och lite julklappshandling om det hinns med.
  Jag saknar mamma jättemycket, och hela min familj! och Måns! och mina vänner! ♥

  Snart får vi öppna första luckan, Emmziloo! ;)

  Godnajt.

  PS

  Min familj, min Måns och mina vänner är de bästa i hela världen.
  Jag längtar efter er :)

  DS

  Godnatt!

  Provence!

  Nu ska jag bara skriva lite snabbt, sen hoppa i säng så snabbt som det bara går. Vill bara inflika att det är inte för att jag varit slarvigt och gjort annat i stället för att sova, eller annat har jag ju gjort, men var faktiskt bortbjuden till Lovisa och hennes värdmamma. Sådetså :) Annars skulle jag sovit nu, mamma ;)

  Dagen har varit jättemysig! Vaknade kvart över elva, härligt att få sova ut. Sen vid halv tolv kom Lovisa till mig och vi gjorde havregrynsgröt och mörkt bröd och allting. Svensk frukost! Haha. Sen pluggade vi faktiskt lite. Ja, plugga på en lördag. Kan även berätta att igår kväll när jag var hos Lovisa, var vi också tvugna att plugga lite, så vi slipper det nu i Provence. Man blir så ansvarstagande när man är utomlands, ohja. Dock gick vi miste om en utekväll igår, eftersom strejken som sagt hade tärt på våra kroppar och själar, hahaha. Men efter Provence, då ni! Palais? =D Men tillbaka till idag, efter pluggandet så gjorde vi oss iordning och gick runt lite i vårt "kvarter", haha. Finns faktiskt ett antal roliga affärer här, där ser man. Sen gick vi till St. Lazare för att fika på Starbucks, men det var knökat så det slutade med att vi köpte en macka och tog oss med den från något café. Vi gick hem, köpte frimärken och baguetter. Sen gick vi hem hit, gjorde matsäck tills imorgon och sen packade jag. Efter det så gick vi hem till Lovisa, hon packade och sen kom gästerna. En tjej som heter Charlotte och hennes föräldrar. Under maten kom Félix dit också, Mays (Lovisas värdmamma) son. Kvällen var faktiskt jätterolig! Även om jag var sjukt trött i slutet, som alltid nu för tiden :P Men när jag kommer hem till mina änglalakan, då kommer jag inte vara trött längre. Så du vet, mami. Sen förra året :)

  Nej, nu måste jag sova,
  Vi hööörs om fem dagar!

  Bisooooooux!


  image213

  Week-end!

  Det är helg! äntligen! Även fast jag inte gått i skolan onsdag, torsdag (eller på Svenska Skolan men), så känns det som veckan varit hur lång som helst. Känns inte alls som att det bara var en vecka sen Hanna och pappa var här, haha. Hinner inte skriva mycket nu, för jag ska över till Lovlsi och mysa lite, mihi. Skulle egentligen gått ut, men dagen har tärt på oss idag på grund av strejken. Blä, jag tycker inte om den längre. Inte när man måste ta sig till skolan och knappt kommer dit, och inte kommer hem förrän två timmar efter man slutat. Haha, men sånt är livet här i Frankrike! Strejker är nästan vardag ;)

  Nu ska jag kila, skriver kanske mer sen, får se.

  Idag fyller min kära moster Siv år, så grattis på födelsedagen! Hoppas du haft en bra födelsedag, fast ni precis kommit hem till kalla Sverige från mycket varmare breddgrader. Jag längtar efter er! Till jul ses vi :)

  Bonne soirée, allihooooop,

  C'est pas grave, c'est seulement sympa! Haha

  Oj. Jag är jättetrött, även om dagen inte varit speciellt ansträngande. Var som sagt på svenska skolan, pluggade engelska på grund utav strejken, gjorde en Provence-guide, träffade Lasse Berg och Anders Hübel, åt världens godaste mat som kocken Micke lagat (möömsi) och sen bestämde vi om skoltröjorna och efter det så begav vi oss hemåt. Juste, betygsprat med Eva, min svenskalärare, har hunnits med idag också. :) Strejken stör mig inte speciellt mycket, jag tycker mest den är skön. Förutom när jag verkligen vill komma någonstans i Paris som det inte är gångavstånd till, meen. =P

  Efter jag varit hemma en timme så ringde Lovisa och vi begav oss mot île de la cité. Eller det var det som var meningen, men så blev det inte riktigt. Vi åkte till Charles de Gaulle-Étoile och sen skulle vi ta ettan. Ja, det gjorde vi i för sig, men åt fel håll! Så smidigt av oss, verkligen, haha. Så vi hoppade av och skulle byta mot andra hållet, men det var så mycket folk och pas possible att komma på metron, så vi fick gå tillbaka till CDG-E, men väl där när vi skulle ta tvåan tillbaka hem var det lika fullt där, så vi fick gå hem från CDG-E också. Men det gjorde inte så mycket. Lite kallt var det, men det blev en skön promenad. Väl hemma i våra kvarter igen, så gick vi till Monoprix för Lovisa skulle inhandla taco-trucs. Mihu. Sen gick vi hem hit och gjorde svenskan. Skönt att ha börjat med den, även fast den är långt ifrån klar. Men det fixar sig! Som allting annat, hoppas jag.

  Nu sitter jag och degar vid datorn, har ont i huvudet och är sjukt trött. Har skrivit brev till Måns också. Skrev även brev till Frida igår så ni kan vänta er ett brev på posten inom de närmaste dagarna :) Ska bara komma ihåg att köpa frimärken också. Själv sitter jag och väntar på ett brev på min kära familj t.ex. Ni är lite dåliga brevskrivare tycker jag! Haha. Men snart ska jag ta tag i mitt liv. Anne och Philippe äter på restaurant ikväll, vilket är ganska skönt för då kan jag äta en snabb middag och lägga mig och öva engelska, sen läsa lite i min franska bok. För Cyrille, han pluggar jättemycket ikväll. Typ något specialprov innan Le Bac, tror jag.

  Idag fyller Måns mamma Åsa år, så grattisgrattisgrattis! Hoppas du har haft och har en bra födelsedag! Jag önskar jag skulle kunnat vara på Alfsjöstigen ikväll :)

  Nej, nu ska jag äta. Imorgon har vi engelskaprov förövrigt. Ce n'est pas drôle. Bliä.

  / Louise - två dagar till Provence! För på söndag morgon 07.20 går tåget :)


  SSP

  Hej!
  Hinner inte skriva långt, för ska snart springa iväg till metron och åka till île de la cité med Lovisa för att göra en FFK-läxa. Kunde i alla fall inte komma till skolan idag pga strejken, så jag och Lovisa gick till Svenska Skolan istället, SSP. Det var mysigt och där skulle jag vilja vara mer! Synd att vi inte har lektioner där.
  Nej, nu måste jag springa!
  Bisoux,

  Smile like you mean it

  image212

  Ja, till jul, till jul.
  Smile like you mean it.
  Man ser på bilden i alla fall.
  Jag kommer skrika av glädje när jag ser er på flygplatsen 21 december.

  Lätta sitt hjärta

  Strejken idag gjorde så vi inte kunde ta oss till skolan. Skönt. Att få lite läxarbete undanröjt i stället. Jag spyr på skolan nu, den gör att man mår dåligt! Varje lediga stund ända fram till 10 december, ungefär, är vi uppbokade med att göra läxsaker. Kul. Men man får bita ihop, snart är det jullov! Och tänk, vi får faktiskt bara slutbetyg i en kurs här. Dock ska vi ha en muntlig diskussion om Paris historia och olika sevärdheter så undrar hur man betygsätts i det? Har i för sig haft ett prov också, men där fick näst intill alla MVG, så kanske inte så mycket grund att gå på. Vi får se hur de har tänkt med det.

  Just nu sitter jag och skriver ett hälsoprojekt till idrotten. Jag vet inte om jag skriver i rätt bana eller någonting, har inte änns pappret med informationen om vad vi ska skriva. Men i alla fall, har bara skrivit lite mer än en halv sida och bara analyserat min hälsa i nuläget. Vet som sagt inte om jag har gjort rätt, men när jag ska berätta om hur jag mår så blir det jättekänslosamt, haha. Man ska ta med stress och hemlängtan och så vidare, och då måste jag ju ta med vad jag känner. Jag får lättat mitt hjärta lite i alla fall, men frågan är om det är på rätt ställe? Men det får bli som det blir faktiskt, jag försöker i alla fall.
  image211

  Jag när jag hade min familj här, på höstlovet. Inga läxor, nästan. Underbart alltihop.  Förlåt, men just nu vill jag bara hem. Hem till mamma. Få mysa med henne i soffan. Hem till min säng, och till Måns säng. Jag saknar min katt Mackan också! Och pappa och Hanna, och mina fina vänner. Men man får hålla ut lite, Provence kommer bli jättekul i alla fall hoppas jag. Sen när vi kommer hem därifrån är det bara 28 dagar till vi kommer hem till Sverige. Jag längtar till Sannarpsgymnasiet, där är det mycket bättre struktur. Här ges bara läxor hög på hög utan att lärarna pratar med varandra verkar det som, och allting är så flummigt. Man får ingen klarhet i någon läxa eller inlämning alls nästan!

  Förlåt, men man kan inte låta bli att längta hem ibland. Fast jag längtar hem ganska mycket just nu, och det gör lite ont.

  Det är sant, utan alla dessa läxor och inlämningar och krav så skulle det gett Paris så mycket mer rättvisa! Paris skulle blivit mycket mer omtyckt av oss. Jag menar inte att vi inte ska få läxor, men en struktur kanske borde skapas? Hoppas ni håller era löften om Provence-resan och Luciatågen, när det gäller läxorna. I hope.

  Jag har i alla fall bestämt mig för att åka ner hit en vecka när Hanna bor här, då ska jag ge Paris en värdig chans för då är förutsättningarna så annorlunda. True, true.

  Konversation i skolan

  Jag: Jag tycker det är läskigt att åka vid de blinda, det blir liksom mitt fel om jag kör på dom.
  Emma: Haha, du får väl skrika hallå här kommer jag
  Jag:
  Men hallå, dom är ju blinda. De hör ju inte.


  Jag är ganska clever ibland. Jag vet. Jag får skylla på skolan som långsamt dödar en. J'en ai marre!


  Höstlovet och vecka 45

  Nu ska jag berätta om hela mitt höstlov och hela veckan efter. Kanske mest för min egen skull, men det ska jag göra, så det så.

  Lördag 27 oktober - Måns kom till mig på kvällen! :) Vi åt och myyyste.

  Söndag 28 oktober - Vi sov lääänge för Måns var lite halvsukis och jätteförkyld. Sen så åt vi frukost i min lägenhet (min för stunden i alla fall) och sen åkte vi till Notre Dame för att gå upp där uppe i tornen, men det var sjukt lång kö och vi gick bara in i stället, men det var mys det med. Sen så åt vi på en jättefin restaurant vid Place de Saint Agustin för den 27 hade vi 1 år och 3 månadet =P Men då var vi som sagt så trötta, så firade, eller vad man ska säga? Ja, ni förstår.

  Måndag 29 oktober - Sov lääänge igen och sen i väg till Rue de Rivoli. Lite shopping och sen åkte vi till Gare Saint Lazare för att fixa ut våra tågbiljetter till Calais, sen åkte vi till Gare du Nord för att fixa ut min tågbiljett med Eurostar till hemvägen. Sen tillbaka och kollade lite vid Les Halles och sen gick vi till Quartier Latin för att äta där. Hittade en hur bra restaurant som helst, och det var nog den godaste maen jag ätit här i Paris.

  Tisdag 30 oktober - Vaknade halv 6, och vid ungefär halv sju gick vi från hotellet. Tog metron till Gare du Nord och sen blev det frukost på tågstationen innan tåget gick. Åkte till Hazebrouck och bytte tåg där till Calais, sen tog vi färjan Calais-Dover och sen tog vi tåg från Dover till Hastings. I Hastings hämtade Måns faster Kattis oss och så åkte vi hem till dem i Crowhurst. Så skönt att komma iväg lite! Och få lite hemmakänsla :) Den kvällen var Pauls vuxna barn där också med sin familj, så vi lekte lite med Elsa och Leo och sen gick vi och la oss och tittade film. Gosiiii.

  Onsdag 31 oktober - Vi åkte in till Tunbrigde Wells, en stad som har ett shoppingcentrum, haha. Blev lite shopping idag också, en halsduk, ett linne och sockisar! På onsdagskvällen kom hela resten av familjen Persson till Crowhurst! Och Kalle också, men han ingår ju i den också typ så. Det var så kul att träffa er igen! :)

  Torsdag 1 november - Det var segisdag till två, sen så sa Åsa att vi skulle gå för vi skulle gå en promenad till et ställe som hade Afternoon Tea. Efter kanske 40 min så var vi framme och fick ett eget rum för vår te-stund och allt, haha. Efter det kände jag mig som en tomte, mätt och tjock men så sjukt gott det var! Fast Måns var värst den gången, med chokladkakan (Y). Sen efter det gick vi till Battle och såg slagfältet från Battle of Hastings som var 1066 (det måste ju i alla fall alla SPEU06:are veta, vi har ju gått igenom detta med Hübel! ;) ) och sen gick vi till puben där den engelska kungen planerade och värvade soldater. Tror jag Tomas sa i alla fall.

  Fredag 2 november - Upp tidigt och iväg till London :) Väl där blev det lite shopping och jag träffade Emma som är i London nu! Jag blev helt chockad. Det var så kul att träffa dig, Emma! Även om det bara var en kortis :). Efter shoppingen så åt vi på en operarestaurant, muuumsi. Sen var det dags för musikal och vi såg Lejonkungen. Den var sjukt bra! :)

  Lördag 3 november - Vi försov oss en timme och det resulterade att Åsa kom och väckte oss halv sex på morgonen och vi skulle åka till Ashford kvart i sex. Men det fixade sig ganska bra, vid sex satt vi i alla fall i bilen och Tomas körde så skickligt och snabbt så vi var framme vid redan 10 i 7. Så då gick jag och satte mig i väntrummet på Ashford International och en halv timme senare så kom tåget mot Paris. Tråkigt att åka själv, men skönt att det var Eurostar. Tog inte änns två timmar och tågen var hur fina som helst. wiewie. Väl på Gare du Nord träffade jag pappa och Hanna :D (efter ett tag i alla fall, efter jag charmat in mig hos tre poliser som jag fick följa med och ladda mobilen hos. Lång historia, men den är gasnka sjuk om man tänker efter.) Vi åkte till hotellet och mötte upp morfar :D Vi gick och åt lunch och efter det gick vi tillbaka till hotellet för att möta upp mamie :D Vi gick runt lite runt Place Madeleine och där, och på kvällen blev det italiensk restaurang.

  Söndag 4 november - Vi åt frukost på hotellet och sen åkte vi mot Montmarte. Gick av metron vid Moulin Rouge och gick vidare upp mot Sacré-coeur. Var inne i kyrkan denna gången, den är faktiskt ganska häftig. Efter det åt vi lunch och sen gick vi ner mot metron för att ta oss till Île de la cité och besöka Notre Dame. Varit där ett antal gånger nu, men jag tycker den är mysig så gör mig ingenting. Efter det tog vi en promenad längs vänstra stranden och tittade på alla målningar och liknande. Sen åkte vi hem för morfar ville vila lite innan kvällen firande, haha.
  På kvällen åkte vi till Gare du Lyon och där på den tågstationen finns Paris nästäldsta restaurang som var sjukt fin! Vi firade mammas och Hannas födelsedagar tillsammans denna kvällen, för då var vi alla samlade. Måns var med också för de åkte ner till Paris på söndagen! :D

  Måndag 5 november
  - Ut och äta frukost med familjen och sen blev det shopping med Måns, Moa, Kalle och även Åsa var med en stund. En jättemysig dag, men det var jobbigt att säga hejdå. Igen. Jag tycker inte om hejdå:n. :( Men jag åkte i alla fall och träffade hela familjen efter det, och det kändes i alla fall lättare då. Vi gick längs Le Louvre och länge Tuileries-trädgårdarna och sen upp mot vårt hotell. Morfar skulle visa att han orkade, för mamma tjatade, så han gick så snabbt så vi typ fick springa för att hänga med. Känner du igen det, Frida? Inte speciellt ovanligt för morfar va? Haha :) På kvällen åt vi på en riktigt fransk restaurant ganska nära hotellet.

  Tisdag 6 november - Morfar åkte hem denna dagen :(. Och jag mådde sämre, för innan hade jag bara varit förkyld och ont i halsen. Men detta resulterade i ett besök hos doktorn eftersom jag varit förkyld så länge och sen blev sämre. Doktorn konstaterade att jag hade bihålsinflammation och jag fick både kortison-spray till näsan, saltlösning till näsan och pencillin och flera paket huvudvärkstabletter. Man får vad man betalar för här i Frankrike, haha. Sen var det hem och sova hela dagen, för på kvällen ville jag ut och äta med mami, papi och Hanna för mamma skulle åka till USA onsdag morgon. Stoppade i mig tabletter och gick ut och åt på ett jättemysigt ställe.

  Onsdag 7 november - Mammas födelsedag! Hon fick de paket hon inte redan fått den kvällen morfar och Måns var här och så åt vi frukost tillsammans :) Sen skulle hon åka och AJ, det var jobbigt. Hade fått träffa mamma alldeles för kort, bara 4 dagar. Men tiden går fort. Snar ses vi igen. Resten av dagen sov jag och pluggade. På kvällen så åkte vi hem till lägenheten på Rue de Tocqueville och hälsade på Anne. Vi fick champagne och massa och det slutade med att vi stannade här i mer än en timme. Efter det gick vi åch åt på en restaurant nära mig, och efter det gick jag hem för att sova i lägenheten för första gången på mer än en vecka, för nu hade pappa och Hanna bara ett hotellrum.

  Torsdag 8 november - Kämpade mig upp till skolan, det var bara en kort dag. Efter det åkte jag till St. Germain och träffade pappa och Hanna. Vi gick till Jardin du Luxemburg och sen till Pantheon. Sen åkte vi till La Fayette för att köpa böcker och sen hem till hotellet. På kvällen åt vi sushi, så Hanna fick äntligen som hon ville ;)

  Fredag 9 november - Lång dag i skolan idah dock, men sista tre timmarna var vi i Le Marais och sånt. Efteråt så träffade jag Hanna och pappa på hotellet och en gick till Triumfbågen och gick upp i den. Det var ganska häftigt faktiskt, på kvällen, när man såg "stjärnan" som gick ut från bågen. Efter det så gick vi runt lite vid Champs-Élysées och sen åt vi på en indisk restaurang.

  Lördag 10 november - Idag fyllde Hanna år! Så jag kom till hotellet ganska tidigt, så sjöng vi och hon fick de presenter hon inte redan fått den söndagen innan. Sen åt vi frukost på något ställe, och efter det åkte vi till Montparnasse och kyrkogården där. Gick på en marknad i Montparnasse också! :) Sen efter det åkte vi ner mot en kaj vid Seine för att äta choklad på en båt som skulle ha ett chokladcafé, dock var det stängt så vi åkte upp mot boulevard haussmann och äffärerna kring där. Julskyltningen har börjat nu! haha :) På kvällen så åt vi födelsedagsmiddag för Hanna på ett jättefint ställe med sjukt god mat. :)

  Söndag 11 november - Kom ganska tidigt till hotellet, och medan Hanna och pappa packade så läste jag lite i min bok, haha. Sen åt vi frukost och efter det så åkte vi till Parc Monceau som ligger nära mig och som är en jättefin park (men inte rogivande att springa i, nej, haha) och gick runt där lite. Sen gick vi vidare till Svenska kyrkan och Svenska skolan och tittade på jobb och boende åt Hanna efter jul. Sen gick vi och åt lunch, och efter det följde de mig hem. Jag ville inte att ni skulle åka! :( Men som sagt, tiden går snabbt. Snart ses vi igen. :)

  Nu, sådär, nu har jag berättat. Ingen kommer väl läsa allt, men det finns där för att jag vill ha det så :)

  Godnaaaaatt!

  Julkalender!!!!

  Hej tout le monde!

  Idag har varit en tuff dag. Eller i skolan i alla fall. Vaknade imorse så trött som jag aldrig tidigare känt mig. Nästan. Gick i alla fall upp och begav mig till skolan i hopp om att detta var sista dagen för veckan (eller att vi i alla fall skulle få en ledig dag). Franska, svenska, matte, mat och så samhäll i två timmar. Samhäll är den roligaste lektionen, men idag var jag så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Jag kunde verkligen inte. Helt sjukt. Haha.
  Après l'école åkte Emma och jag hem till henne, köpte frukt och bröd också och åt. Pluggade lite. Sen åt Emma kvällsmat och jag spelade ett tårtspel på Emmas data. Sen kom Blanche ner på Emmas rum (6åringen i familjen) och jag erbjöd henne att spela lite tårtspel. (Förlåt Emma! =P) Men efter ett tag kom vi iväg hem till mig i alla fall och när vi kom hem så åt jag och Cyrille mat, för Anne och Philippe var på någon koncert. Haha, det pinsamma är att han alltid gör maten, fast jag erbjuder mig så gör han den. Jag kommer ha glömt hur man gör när man lagar mat. Även fast jag inte gjorde det så ofta innan heller i för sig. Men ändå. Så nu sitter vi och lyssnar musik, njuter av att det (förhoppningsvis) är strejk imorgon. Emma ska sova här inatt. Goooosi! :D

  image210
  Historian
  Geografin
  FFK - Centre Culturel Suédois

  blev gjorda idag i alla fall

  imorgon tar vi resten
  Gud hjälpte oss (!) huhi,
  sen har vi varit duktiga, haha.

  Emma med banan hemma hos henne. Hon är söt, hon, Emmziloo.  Föresten, jag och Emma köpte chokladjulkalendrar idag! Hittade dem i mataffären vid Emma, vi blev helt lyriska och köpte på momentos! Haha. Sen upptäckte vi att det stod på svenska därbak, högst upp stod det adventskalender. -Ah, det blir ju knappast bättre! Nu kan man bara titta på den när man längtar hem och tänka att man snart får öppna lite luckor, hahaha. Hemma är underskattat, även om Paris är bra (bortsett från högarna med läxor, de gör att man längtar hem). Men ändå, hemma är alltid bäst! Tur att jag har en sån bra värdfamilj :)

  Johanna&Louise-måndag

  image209Hej!

  Lång dag i skolan, som vanligt på måndagar. Kör sista och vi övade ABBA-medley:et. Eller hur man säger? I alla fall, koreografin börjar komma och det blir faktiskt ganska nice :)
  Geografin gick för övrigt bättre än förväntat, vi fick bara två frågor, eller saker vi skulle beskriva. Kunde kanske inte allt, men jag skrev och skrev i alla fall, lite sådär ord-mojjs. Sen hade vi historia, och på den undrade vi varför det var så mycket munkar i skolan idag (munkmöte?) så Stefan tog in vår "skolmunk" och så berättade han om sitt arbete och vad alla de andra munkarna gjorde här. Nunnor var också på skolan idag, föresten. Sen så pratar vi ju om döden och kärleken på historian just nu, så Stefan passade även på att fråga honom om hur de såg på den och blablabla. Då berättade munken en låååång historia om före och efter Jesus och hur sättet ändrats. Ganska intressant, men när han väl kom igång så sprang han ibland iväg med de franska orden vilket gjorde det lite svårt att förstå ibland. Men det mesta snappade man upp! Om jag förstod rätt.. vill säga. Vi gick till Neuillys kyrkogård idag också, för vi har en uppgift om det som sammankopplas med kärleken och döden här också. Vi har väldigt mycket filosofi inom vår historia, men skit samma. Svårt ibland men, får se hur det blir när vi kommer hem! Sen var det håla fram till kören, så jag och Johanna köpte frukt och nötter som vanligt och sen pratade vi, iställer för att plugga. Det är Johanna&Louise-måndag! På kören var det övning inför Bat:en som sagt, och vid 20 över sex (!) gick vi från skolan. Fick dra till med "Est-ce que vouz pouvez ouvrir la porte, s'il vous plaît?" till en tjurkärring när vi skulle ut, för de hade låst porten. De är väl inte vårt fel då att vi kommer och frågar? Vi frågade ju till om med snällt. Fransmännen tycker mest vi är jobbiga, typ =P Även om de säger att vi är en bra grupp iår. Men strunt samma! Vissa gillar oss i alla fall, men kanske inte dörrvakterna :P

  Nu ska jag läsa samhäll! Jag längtar till den lektionen imorgon, även om vi har jobbiga läxor i det ibland. Det är i alla fall en intressant lektion och vi lär oss mycket nyttiga saker. Mer samhäll på schemat! Mer Robert som är hög som ett hus (lång alltså) och nybliven pappa! Mihuhaua.
  Efter skolan imorgon blir det förövrigt väldigt-seriös-pluggtid chez Emma. Vi har till och med gjort schema. Snart är det Provence och snart är matteprovet över. Andas. Vi klarar det. På fredag efter Provence ska vi ha fest med fransmännen också! Haha, blir nog nice för vi hoppas.

  Puss!

  Emmziloo est chez moi

  Egentligen ska jag kanske plugga geografi. Men nej! Jag förstår inte. Jag har läst och läst och läst så lika bra att jag lägger mig nu. Ska bara prata snabbt med Måns också. Han är fin han.
  Efter att papi och Hanna åkt idag så gick jag hem och efter ännu en stund kom Emma hit till mig :D Just nu äter hon kaka med hela kroppen och är sötislooo. Det känns bra att ha henne här, att inte vara ensam. Hon verkar lika handikappad med geografin som mig, så jag känner mig inte ensam på det sättet heller ;) Får fråga någon smart, geografiförstående person imorgon på elevstudietiden. För, man kan ju inte vara bra på allt!
  Imorgon är det vanlig skola, på tisdag också, sen hoppas vi innerligt om en strejk som varar i tre dagar (onsdag, torsdag, fredag) så att vi inte kan gå i skolan. De dagarna ska ägnas åt att gå, kanske shoppa liiite, skriva, plugga och läsa. Sen på söndag morgon åker vi till Provence och ska vara kulturella och även umgås med franska elever.

  Oj, nu ringer Måns!
  Il faut que je parts!
  Puss,

  Ja  Det är så sant.  Ps. Jag kan inte geografin, jag läser och läser men jag förstår inte. Jag känner mig trög. Det är sånna här stunder jag längtar. Jag och Emma pluggar och pluggar men förstår inte. När vi läser slutet av meningen har vi inte lärt oss eller förstått någonting. Hjälp.

  Pappas dag

  Grattis pappa på Fars Dag!
  Tur att du var här idag på förmiddagen i alla fall, så du fick presenten av Hanna och mig tillsammans :) Mihi.
  Jag älskar dig! Och saknar dig redan. Snart ses vi igen :) ♥

  Dimanche, bliblou

  Nu har pappa och Hanna åkt. Jobbigt. Inte alls kul. Men vi har i alla fall haft en jättebra vecka tillsammans och snart kommer jag hem och då ska vi ha världens mysigaste jul tillsammans, hela familjen och hela släkten. Ska bara se till att göra sista veckorna i Paris till les meilleur. Oui, oui. Sen den 21 december 20.45 lyfter vårt flyg från Charles de Gaulle. Då kommer jag hem. Hemma är underskattat, faktiskt. Och även om man kanske kommer sakna Paris som stad ibland sen, så finns den ju alltid kvar. Paris är bra, men hur kan man inte längta hem när man har världens bästa familj, världens bästa vänner och världens bästa pojkvän hemma? Det går ju inte. Klart man längtar hem lite ibland.

  Nu måste jag plugga geografi, som jag inte förstår något alls av. Nästan. Imorgon är det visst ett prov. Kul att jag missade båda geografilektionerna förra veckan för att jag var sjuk :P Meeen så är det, nu blir det som sagt plugg.

  Föresten, julskyltningen är i full gång både på La fayette, Printemps och till och med Monoprix! Fast den riktiga, på Champs-Élysées och där runt, den kommer i början av december.

  Bisoux!

  image208

  Jag ska berätta om hela mitt höstlov, och hela denna vecka, senare. Hinner inte nu! Kanske gör jag det mest för min egen skull, men jag vill göra det, så jag gör det. så det så. :)

  Bonne nuit

  Bara för att detta är en av världens bästa filmer och för att jag saknar Måns sådär jättemycket
  Bonne nuit, tout le monde

  Joyeux anniversaire, ma soeur!

  Ja, för idag är det Hanna som fyller år! Och hela 20 år. Jag räknade ut innan idag att om hon blir 100 år har hon levt 1/5 av sitt liv nu. ;) Nää, men grattis syster! Du är bäst :) Och jag är jätteglad att du är här oss mig nu, jag tycker inte om när du är så långt ifrån mig. Love you, beaucoup!

  image207

  Du får vara nöjd med denna! Jag tycker du är jättefin! Föresten vill du ju inte vara med på bild så ofta som jag vill ta foto, så du får som sagt vara nöjd. DU ÄR SÅ BRAAAA!

  Engelska

  Gick och la mig tidigare igår så att jag skulle gå upp nu imorse och plugga. Blä, skolan är så tråkig nu. Tråkigare än vanligt! Även fast det inte är svåra saker, så tar det tid för, ja 92 engelska glosor. Vissa ord är bra, men vissa kind of strange. Till exempel vånda, jag vet inte äns vad det är på svenska typ. Jag vill lära mig sånt jag har nytta av! haha. Men strunt samma, snart är det jullov och innan dess väntar en resa till Provence och förhoppningsvis en till Tyskland. Sen är det Lucia och alla uppträdanden inom det. Då har vi inga läxor! Nej, nu ska jag återgå till engelskan. Börjar i alla fall skolan 10.25 idag. Ganska skön tid. Då står två timmar engelska på tur, sen mat och sen tre timmar FFK (Frankrikeochfranskkultur). Men vi ska till Le Marais och Svenska Kulturhuset idag på FFK:n, så det är helt okej. Hoppas vi får sluta tidigare också, mihu. Jag vill träffa pappa och Hanna så tidigt som möjligt. Vi ska upp i Triumfbågen ikväll, je pense. wiewie. Nu måste jag gå.

  Jag saknar er mina kära där hemma och er mina kära som är i världens olika länder jättemycket! =P
  Vi ses snart,
  det kommer gå fort.
  Bonne journée!

  Pain au chocolait-frukost?

  hejho.

  Imorse åt jag ingen frukost, för vi skulle äta frukost i skolan idag med fransmännen. Så vid nio stod vi där, hungriga (speciellt jag och Johanna som hade sparat oss så, haha) och ville ha mat. Och vad bär de in? Jo, pain au chocolait, chokladcookies och aprikospaj! Vad är det för frukost?! Det fanns i alla fall chokladmjölk och juice.. Sen kom pappa och Hanna till skolan för att hälsa på idag :D Då fick jag en banan, så jag slapp vara hungrig. Mumsi.

  Hemma efter en (nästan) heldag med papput och Hanna. Slutade ju vid halv ett idag, så då åkte jag till Quartier Latin där de var, så gick vi och åt. Efter det så gick vi till Jardin du Luxembourg och sen vidare mot Panthéon, men den var stängd idag för de strejkade pga. att de arbetande där inte ville vara i baracker mer och blablabla. Läste bara en del av lappen, haha. Vi gick då istället ner mot Sorbonne och förbi det, och så gick vi hela Boulevard Saint Michel och sen över på ön Île St-Louis, som är ön bredvid Île de la cité. Vi fortsatte mot metrostationen St. Paul för att möta upp Johanna och när vi träffat henne så gick vi till ett museum som heter Mémorial de la SHOA och tittade på utställningen om de ukraniska judarna öde under andra världskriget. Både jag och Johanna missade det i måndags, då vi var lediga, så det var därför vi gick dit nuuu. Efter det så gick pappa, Hanna och jag snabbt till Svenska Kulturcentret för Hanna skulle fråga om jobb och seeen åkte vi till La Fayette. Jag skulle köpa en klänning, men ångrade mig så det blev bara en bok. En fransk alltså! Tänk vad jag nu gett mig in på, hihu. Jo, men det går nog galant. Oscar et la dame rose är ju snart färdigläst, och den är helt okej. Den har jag inte äns valt själv, så denna boken jag köpte kommer nog gå parfait, j'espère. Efter det åkte vi hem till hotellet och jag pluggade, pappa jobbade och Hanna läste. Jag har 92 engelskaglosor att plugga in tills imorgon! Och vissa ord är helt onödiga. Blä. Sen vid 8-tiden gick vi i alla fall ut och åt. Hanna fick sin vilja igenom ikväll, så det blev sushi. Men det var très bon, så Hanna gjorde ett bra val. 

  Nej nu måste jag sova, får plugga på de 26 glosorna jag inte kan imorgonbitti istället. Jag har precis haft lov, ledig på måndagen, sjuk tisdag, onsdag och jag har alltså varit i skolan EN dag. Och jag är skoltrött. Det är sorgligt. Hoppas det blir strejk onsdag, torsdag, fredag nästa vecka. Huhuhu ;)

  Bonne nuit, mes cheris!
  Vous me manquez, beaucoup!

  Time for bed

  Helt wemsi i huvudet just nu. Får nog ta och sova så jag i alla fall kan gå till skolan imorgon. Inte lockande direkt, men kommer så mycket efter i allting annars. Pappa och Hanna är på Louvren idag, så de kommer väl tillbaka till hotellet om några timmar. Sen ska vi hem till min värdfamilj, för jag ska ju sova i lägenheten nu resten av tiden för nu har vi bara ett hotellrum. Då får de träffa Hanna också och Hanna får glänsa lite med sin franska ;) haha.
  Nej, nu ska jag sova, för då känner jag mig inte ensam, haha. Har i alla fall haft sällskap av städerskorna en stund, de gav mig ett helt paket med sånna där näsdukar man drar upp, eller ni vet. Merci beaucoup! Eller Merci boco som Mimmo stavar det ;) Nej, nu måste jag sova, för sen väntar plugg och dusch och allt.

  image206
  Jag saknar dig
  Lämna mig aldrig

  Grattis mammut!

  För idag fyller mamma år! wiewie
  Men synd att hon var tvungen att åka till Boston nu imorse, för någon jobbgrej. Jag ville ha dig hos mig längre. :( Men nu är det bara 45 dagar tills vi ses igen, det går fort. Jag älskar dig, mami! Jättemycket!
  Och grattis på födelsedagen!

  image182

  Suukis

  Jag är sjuk. BLÄÄÄÄ! När hela familjen är här också, great. Fast i för sig är det bra att de är här just nu när jag är sjuk också, för annars skulle jag nog bokat flyg och åkt hem direkt. Att vara sjuk, ensam i Paris är nog ingen höjdare.
  Hela höstlovet har varit toppen! Kunde knappast varit bättre, allt var så bra som det gick ;)
  Måns kom till mig på lördagen efter vi slutat skolan, vi åt och myste och sov. På söndagen så sov vi läääänge (skönt!) och sen gav vi oss ut i Paris. Var vid Notre Dame och lite sånt, försökte fixa biljetterna till tåget, men utan framgång, sen på kvällen åt vi (såklart) och tittade film. På måndagen sov vi länge, igen :P Sen åkte vi och tittade lite i affärer på Rue de Rivoli, efter det åkte vi till Gare Saint Lazare för att fixa ut våra tågbiljetter till Calais, sen fick vi åka till Gare du Nord för att fixa ut min Eurostarbiljett, till jag skulle hem igen. Sen åkte vi till Rue de Rivoli igen och kvällen avslutades i Quartier Latin på en jättemysig restaurant med sjuuuukt god mat. Mumsi. Tisdagsmorgonen började väl sådär vid 05.30. Åh, underbar tid att vakna! Hahaha. Vi åt vår frukost vi hade köpt i Araben (alla kioskar kallas så i Frankrike, eller i Paris i alla fall) och sen åkte vi till Gare du Nord för att ta tåget. Först åkte vi till Hazerbrouck, någonstans i Frankrike, och där bytte vi till Calais. I Calais tog vi färjan över till Dover och från Dover tog vi ett tåg till Hastings. I Hastings hämtade Kattis oss och en kvart senare var vi i deras hus i Crowhurst :). Mysigt!

  Nu måste jag gå, ska vila för att orka följa med ut och äta ikväll för mamma åker till Boston imorgon :( Berättar mer om lovet och de senaste dagarna imorgon! Kommer inte få gå till skolan då heller för mami och papi, så jag får väl bara fortsätta äta den franska antibiotikan och de andra medicinerna som jag fick. Tur som sagt att jag inte är ensam i Paris just nu.

  Tack för världens bästa lov; Måns, Tomas, Åsa, Moa, Kalle, Kattis, Paul, Oliver, mamma, pappa, Hanna och morfar!
  Nu längtar jag till jul.
  Om 45 dagar kommer jag hem!

  Bisous!

  RSS 2.0