Très sympa

Denna helgen har varit så mysig! Eller är fortfarande, för jag har en styck världens bästa Måns bredvid mig. Han är tröttis nuis. Berättar om helgen en annan dag, för nu ska jag ta vara på all tid jag kan med Måns! Åh, jag är så glad att ha honom här. ♥
Dock åkte pappa hem nu ikväll, och jag saknar honom jättemycket. Så det gör ont. Man saknar ännu mer när man träffat dem igen, för på något vis vänjer man sig mer att vara ensam efter ett tag när de inte finns i närheten. Men när jag haft pappa bredvid mig i två dagar nu, så känns det jättejobbigt att vara utan honom. Du är världsbäst, papput, och jag älskar dig jättemycket! ♥

Nej, nu ska det gooooosiiis med Månsiiieieies :)

Bisous!

Mon papa et mon petit ami

JAAAAAAAAAAA! Efter en dag full med onödiga lektioner och ständiga salsbyten så är det helg. Och inte vilken helg som helst, för ikväll kommer pappa och Måns hit. Jag längtar efter er! Vid halv nio ska jag möta pappa, sen ska vi möta måns vid typ halv tio :) Ska bli så mysigt att ha er här och jag ska visa er heeeela Paris. Det jag sett i alla fall, och nya saker också för den delen :)
Oj, nu måste jag städa rummet och packa. Jag är glad, glad, glad, glad.
Mamma och Hanna åker till New York City idag, oj, jag saknar er! ♥

Bonne week-end!
För det kommer jag ha iaf :)

Rock n' Roll-museum och plugg på L'école Suèdoise

Oj, vad jag är trött. Oj, vad jag känner mig duktig. Haha.

Skoldagen idag var inte speciellt ansträngande måste jag medge, om man bortser från väntetiden utomhus i typ vinterkyla. Det är konstaterat, Paris väder är ungefär som bergochdalbanan Balder, upp och ner. Sommarvärme, vinterkyla. Helknääääppt, men så är det. Två timmar franska, sen iväg till Rock n' Roll-museum tillsammans med några franska elever. Det enda vi gjorde där var typ att titta på några bilder och titta på film, och jag sov mig igenom nästan hela filmen. Jag är så trött fast jag sover mycket, det är ansträngande att vara i Paris. Men jag förstod filmen i alla fall, för den handlade bara om Rock n' roll:s framväxt och sånt. Så ingen fara. Det var ett kul museum, men eftersom vi slutade efter och vi redan hade gått över på tiden så kollade vi inte igenom det mer efter filmen utan drog så snabbt vi kunde till rue Méderic och Svenska skolan. Den är très sympa! Satt där ett antal timmar, och fick i alla fall lite gjort. Frankrike & fransk kultur-inlämningen är klar, franska-verben är tränade och lite svenska har blivit skriven idag. Sen vid halv åtta stack jag och Lovisa ut och sprang i Parc Monceau, det kändes skönt även om det inte blev en så lång sträcka idag. Nu är jag taggad, jag ska minsann inte bli någon croissant, mihua. Ensam hemma är jag ikväll också, eller Cyrille är hemma också så vi lagade mat tillsammans, eller han lagade mest maten och jag hjälpte till lite sådär. Dukade! Sen kom Lovisa hit och vi pluggade engelskan, som är helt konstig (?) Plus att jag inte änns fått pappret, precis som många andra. "Vi kan väl kopiera" Jovisst, hejho, var då? Inte bra, nejnej. Men i alla fall, nu har vi gjort så gått vi kunnat.
Sängen väntar snart för mig, jag ska bara läsa samhällen en gång först. Mm, kan sova till 9 imorgon typ, aaaah vad härligt. Det är i morgon vi börjar senast, mycket skönt. Dock går vi till fem, men har lokala kursen (frankrike och fransk kultur) de tre sista timmarna. Kul om man är ute i Paris, drygt om man sitter inne i ett klassrum. Undra vad vi ska göra imorgon? Hoppas inte klassrummet hela tiden. Nej, nu skriver jag bara för att skriva så nu ska jag sova, efter samhällen.

Bisous!

P.S IMORGON KOMMER PAPPUT OCH MÅNS OCH JAG LÄNGTAR SÅ EFTER ER! JAG SKA SOVA SÅ SNABBT JAG KAN SÅ DET SNABBARE BLIR IMORGON. JAG SAKNAR ER! OCH JAG LÄNGTAR EFTER EEEEER! :) D.S

Spring i Bois de Boulogne

Jag tror det stavas så iaf! ^o)

Ja, idag har det varit ännu en hård dag i skolan. Heller dagarna är inte speciellt hårda i skolan, om man bortser från geoografin där jag känner mig helt lost. Massa om jord och mineraler och om typ bergets kretslopp? ^o) Eller något. Nedbrytning och återuppbyggnad, där har vi det. Men i alla fall, sista timmen hade vi idrott. Vi gick till Bois de Boulogne och sprang där. Det var skönt att bränna lite kalorier, haha, eftersom det enda jag gjort sen jag kommit hit är att äta. Känns det som. Gått ganska mycket också i för sig, men om jag inte kommer igång med träningen på riktigt nu så kollapsar jag snart. Man kan ju inte gå och bli en fet croissant! Men i alla fall, eftersom vi hade idrott kom jag inte hem förrän sex, då duschade jag muchos vite och sen gick jag till Lovisa för att plugga, där även Emma och Anna befann sig till en början. Vi gjorde nästan alla samhällsfrågor, och sen gav vi upp pluggandet för att istället sätta oss och fylla i våra nya kalendrar. Ja, du ser Ebba, den kalendern vi köpte i Halmstad, den räcker inte här i Paris. Hårda bud här! :) Mihua, så jag har alltså köpt en större.
Nu har jag ätit, pratat med pappa och nu ska jag snart lägga mig efter att jag läst samhällen och till sida 17 i "Oscar et la dame rose". Jag börjar 8.10 imorgon - död för min mage dock. För min sömn också :P Men slutar tidigt imorgon, då blir det först plugg på Svenska Skolan, sen solning med Lovisa hoppas jag, sen ut och spring i Parc Monceau om vi hinner. Hoppas! Mycket plugg nu, så det är bara att ligga i så det inte blir bautamycket när papi och Måns är här. Snart kommer de! Om två dagar! Ouuuuuui!

Non, maintenant, je vais dormir. A bientôt! Haha.

Puss!

À Paris, je vais parler et penser en francais.

Ja, från och med ska jag det! Pappa, du får hjälpa mig när du kommer. :D

Egentligen skriver jag bara detta inlägget för att påminna mig själv att imorgon är en plugga-sjukt-hårt-dag för mig.

Jag ska:

- Börja på min novell på svenskan (inne nästa onsdag =/)
- Börja skriva om de fyra monumenten, fyra a4-sidor (ska vara inne på fredag)
- Göra franska (klart till onsdag)

Så, nu ska jag hålla det jag skriver också!

Bonne nuit, tout le monde!


Plugg plugg plugg

Jag hatar att ha så mycket läxor och inlämningar! Hur fan ska jag hinna lära mig franska? Eller hinna se Paris? Eller dansa? Det enda jag hinner jag är typ plugga, och inget är typ på franska. Massa samhäll och svenska och geografi bläblä. ÄH! Har jättemycket att göra. Men ska sova tidigt ikväll (se om det kommer gå denna kväll) Nej, nu hinner jag inte sitta här mer för jag måste plugga.

Jag pratar med Måns och han är bäst i hela världen.
Du får mig alltid på så mycket bättre humör. :)

Svenska skolan

Sitter på Svenska skolan nu, på rue Méderic. Har "elevstudietid" den här timman, och första timman kom vi försent till skolan för att Lovisa tappade sin skol ner i metro-banan. Så, det var inte vår fel i alla fall. Men eftersom vi är på St. Do så får man inte komma in om man kommer efter utsatt tid, så då bestämde jag och Johanna oss för att åka hit och låna internet. Sitter dock inte på min egen dator, sitter på lågstadiets dator. :)
Jag saknar Halmstad och allting som finns i Halmstad så mycket mer än jag trodde! Eller kanske inte saknar själva staden, men alla som finns i den och allting som vi brukar göra. Paris är bra, men jag trivs ännu bättre hemma. Men snart är det jul, då ska jag kunna prata franska, lite i alla fall och då ska jag hem till Halmstad, till mamma och pappa, Hanna, Måns, mina finaste pärlor och allting!
Nu måste jag gå.

FRIDA, KOM HIT! JAG VILL HA DIG HÄR NU, BÄSTASTE! ♥ :)

Puss!

Stupid sunday song

Hemma från min värdfamiljs sommarställe igen. Eller sommarställe, och sommarställe. Var väl i en liten stad, där de bott förut. Men huset var stort! Eftersom de bodde där när alla deras barn bodde hemma, nu är ju bara Ceryille kvar. Han är inte den socialaste av dem heller, kan jag berätta. Men han är väl bara blyg, eller något. Strunt samma. I alla fall, helgen har varit lugn, de har spelat golf och jag har läst och tittat film och cyklat till ett slott och fått visning bland alla hästar. Där de har deras hus är tydligen "La capitale des cheveaux", eller något. Hästarna huvudstad ska det vara iaf!
Nu ska jag sova, sova, sova, sova så det går snabbare tills Måns och papput kommer. Jag längtar! Ska bara smsa lilla Lovisa först :)
Godnajt vänner, jag saknar er!
Bisous,

image176

Tre turistattraktioner och en bio

Jag är trött. Jag ska snart sova. Det säger jag alltid. Men det ska jag idag, ska bara packa klart väskan för imorgon. Vi ska ju iväg till deras sommarställe då, ska faktiskt bli kul. De spelar dock golf. Visst golf är kul, men ska jag stå och skämma ut mig där? Jag agerar nog caddie i helgen. :)
Idag började dagen med att gå till Svenska skolan med Lovisa, eller efter jag gått upp, gjort mig iordning och allting. Vi hittade först inte riktigt, men Lovisa som har bättre lokalsinne än mig fann sen vägen. Mycket bra! Där träffade vi våra mentorsgrupper, fick matpengar och så bar det av mot Triumfbågen för min grupp. Vi tog några foton, åkte vidare till Louvren och där gick vi in och tog några broschyrer. Efter det tänkte vi att eftersom vi hade tid över, kunde vi lika gärna åka till Pantheon också idag, så vi tog metron dit och väl där var det enda vi gjorde att ta information om bygget. Efter det köpte vi mat för de pengar vi fått (vi fick två euro var mer än alla andra, haha ;) För två i vår grupp var inte där) och satte oss och åt den vid parken vid Louvren. Vid 13.30 var det dags att mötas utanför bion för att sen se Micael Moores nya film, Sicko. Den var faktiskt ganska bra, av det jag såg vill säga. Lovisa, jag och Johanna somnade fint bredvid varandra. Det är hårt att gå i Paris!
Efter bion åkte jag hem, sen skulle jag messa Lovisa och fråga om hon ville med till Parc Monceau för det blev fint väder på eftermiddagen, men min mobil har no money, så det gick inte. Förlåt Lovisa! Så gjorde min historia istället, inte helt klar men, gör resten imorgon och söndag.
American Apparel finns i Paris! Yes! Men dock blir det mer shopping för min del.. Men det positiva är att det inte är så dyrt i alla fall.

Nu måste jag packa lite, sen sova. Om en vecka sover jag med Måns! :D

Jag saknar er mamma och pappa, ni är bäst ♥


image175

Oj, närbild. Men skitsamma, jag ska sova och här har ni mig i Paris vid Châtelet :)

À bientôt!

Bonne nuit!

För att jag ska sova nu, och vill visa er hur mycket jag tycker om er, och för att visa att jag kan vara lite konstnärlig ibland (?) haha.

image174

Ni som står mig närmast, JAG ÄLSKAR ER!

GODNATT :D

Studiedag

Imorgon har vi studiedag. Säger lärarna, men det har vi inte. För vi ska ses vid Svenska skolan på Rue Méderic vid 9 imorgon bitti. Sen ska vi till Louvren och Triumfbågen, sen vid 13.30 så ska vi gå på bio. Lärarna har gjort klart för oss att det är mycket viktigt att mentorsgruppen håller ihop. Ohyes. Men som sagt, bättre än vanlig skoldag. Imorgon funderar jag på att kolla på en bra film, sova tidigt och sen på lördag ska vi till deras sommarställe vid 10. Imorgon eftermiddag kanske det blir picknick i Parc Monceau? :)
Dagen idag har varit muchos kul i alla fall. Slutade ju tidigt idag, så jag och Lovisa åkte till Père Lachaise. Egentligen skulle Emma och Anna varit med också, men de skulle plugga. Vi saknade er allt. Men där i alla fall så gick vi runt och tittade. För er som inte vet vad Père Lachaise är (kanske ganska många, för iaf. jag visste inte det innan Isabelle berättade om det :P), så är det en jättekänd kyrkogård där massa kända personer ligger begravda, som t.ex. Edith Piaf och Jim Morrison. Den var stoooor och man blev trött i benen och efteråt så var vi tvugna att köpa en stor flaska vatten. Sen åkte vi vidare till Châtelet, där fick jag inhandlat en tjockisgoströja, mössa, vantar, örhängen, en vit klänningsaktig grej och underkläder. Nu är jag lite bättre utrustad för Paris höst! Höll på att frysa ihjäl i går och i morse, men idag eftermiddag blev det dock riktigt varmt. Men, nu är det i alla fall fixat så jag är beredd varje morgon! Très bien! Efter vår shoppingrunda så åt vi först crêpes, sen så gick vi till Starbucks för Lovisa skulle köpa en Mocha Blanc (som förövrigt är sjukligt god). Efter det åkte vi hemåt, ont i fötterna men nöjda, haha. Nu ska inte jag köpa någonting förrän pappa och Måns kommer. Bara hårspray i så fall, och toppsar kanske. Men det är måste-ha-saker, så de gills inte.
Nu ska jag läsa en historiatext, sen ska jag sova! :)

Bisous!

Angelateur?

Äntligen hemma nu, eller äntligen för mina fötter vill säga. Har ontontontont i dem nu! Men ska inte klaga, haft en jättekul dag med Lovisa :) Berättar mer sen, för nu ska jag laga mat för min värdmamma och värdpappa är på bio, sen ska de äta ute. Anne har gett mig instruktioner och allting, men jag har ett litet knepigt problemos. Angelateur? Vad är det? Det är ju varken mikro eller ugn, enligt min uppslagsbok och det finns inte i min uppslagsbok på franska och inte heller på internet. Måste vara något nytt. Aje, får se hur maten blir! Lyckas väl laga den på något vis, även om mikron och ugnen inte är precis som i Sverige. Sen finns det chokladkaka till efterrätt, mumi. Får se om jag sak ta, man kan ju faktiskt kalla det lillfredag idag, för imorgon har vi ingen riktig skola :) We'll see.

Hej så länge!

Det regnar även i Paris ibland

Ja, idag ska jag sova tidigt så jag ska inte skriva långt. Jag börjar 8.10 imorgon. 8.10 = död åt min mage (jag blir alltid jättehungrig! och det finns inga frallor att köpa på St. Do, som det finns på Sannarp) 8.10 = död åt min pigghet. Så därför ska jag sova så fort jag skrivit klart detta. Inga läxor till imorgon heller, underbart. Första gången sen man kom hit. Eller har franska, men den gjorde jag på elevstudietiden, ja, inte håltimme utan elevstudietid, som det så fint kallas.
De senaste två dagarna har det varit kallt i Paris. Måste nog börja använda jacka nu, som i Sverige innan jag åkte. Har vant mig av med det nu, men det finns inte mycket att göra. När pappa och Måns kommer ska jag köpa en höstjacka också, så jag inte fryser i Paris. För det blir snabbt höst här med nu, antar jag. Regnade gjorde det igår också, första dagen sen jag kom hit faktiskt, så kan ju inte klaga men, ändå.
Sista skoldagen imorgon för oss svenskar på St. Dominique för de svenska lärarna ska till Lund på någon träff med de från Spanien och England, tror jag. Dock ska vi besöka Louvren och Triumfbågen på fredag, och gå på någon bio tydligen. Skönare än skolan i alla fall! Sen på lördag morgon så åker jag med min värdfamilj till deras sommarställe som ligger någonstans norr om Paris, ungefär två timmar härifrån. Tror jag :) Ska bli kulkul.
Tänk vi har redan varit här i 19 dagar, alltså om två dagar har vi varit här i tre veckor. Tiden har sprungit iväg. Jag börjar snart få ångest, hur ska jag hinna lära mig franska? Tur att mamman i familjen hjälper mig i alla fall med det, och pappan också, så mycket han kan för hans engelska är inte den bästa. Fast det är bara kul, för då skrattar man, hiho. Ils sont très gentils! De är alltså mycket snälla.
Nej, nu ska jag sova.
Jag saknar er där hemma. Men jag längtar inte hem längre, men visst saknar jag er. Paris skulle varit ännu bättre med er här också. Men tiden springer iväg och snart är det jul och då kommer jag hem till Halmstad igen, och innan dess måste jag lära mig franska. Inte flytande, men i alla fall helt okej. Så nu måste jag sova för att vara fit for fight på dubbeltimman av franskan imorgon. Men, som sagt, jag saknar er! :)


image173

Detta var igår kväll, så det är jättemörkt, men det regnar i alla fall för första gången sen jag kom hit! :P

C'est bien

Blir inget långt inlägg nu, för ikväll har jag lovat mig själv att sova tidigt. Nu när jag har internet blir det lätt mycket senare. När man har läxor blir det ännu senare, tyvärr också. Jag kan i alla fall säga att ikväll har jag gjort både geografin och franskan tills imorgon, och svenska gjorde jag redan igår, även om den inte är bra. Den är gjord i alla fall! :) Och detta första är bara ett utkast, så.
Men allting är bra nu. Familjen är så snäll! Mamman hjälpte mig med franskan innan till exempel. :) Vi har studiedag på fredag (dock fått några uppgifter tills dess, men bättre än skolan ju!) Precis pratat med Måns och om tio dagar då är pappa och Måns här. Hos mig! Då har jag redan kramat de så mycket och så länge som det går, och det ska bli så skönt att träffa er! Vill dock ha ner mamma och Hanna också. Men de kommer i alla fall i november! :)

Nu ska jag göra mig iordning för att sova.

Bisous!

Nytt igen

Allt är nytt nu igen. Eller kanske inte Paris, för jag har faktiskt varit här i snart tre veckor. Eller det är visst nytt, för man får se nya saker hela tiden. I söndags så var till exempel Lovisa, jag, May och hennes kompis i La Marais och sånt. Jag och Lovisa hittade även till en hel AFFÄR med Ben&Jerry's. Oj, det är inte bra att ha mig i Paris, jag kommer bli tjock! =P Så om man ser det på det viset är det nog tur att jag åker hem till jul, jag skulle nog föräta mig på Ben&Jerry-glass, Twix, Croissant och Pain au chocolait annars, haha. Sen hittade jag och Lovisa även till Starbucks samma eftermiddag. Det var mysigt, mycket.
I söndags kväll så fick jag äntligen byta familj. Det är nytt. Det nyaste. Men nu mår jag som en prinsessa, hahaha. Nej, men jag sover hur skönt som helst i en jättesöt säng, och ingen allergi alls! Familjen är jättesnäll, mamman som heter Anne har jag pratat mest med och hon är så snäll! Hjälper mig jättemycket med franskan när jag pratar. Om man kan kalla det prata, haha. Men hon hjälper mig i alla fall så jag kan prata :D Det finns en pappa i familjen också, han heter Philip men jag vet inte hur han stavar det eller något. Sen har de fyra barn, men bara ett bor hemma, han heter Cerille eller något. Jag vet inte hur man stavar det, så det kan ha blivit ett tjejnamn nu. Men det börjar i alla fall på C och är ett killnamn, hui. Barnen har svåra namn allihop, förutom tjejen som är 21, hon heter Maud. Det är enkelt, och skönt. Fast hon bor ju inte hemma som sagt, så jag har fått hennes rum. Det är jättesött! Haha. Mycket bättre än det andra :) Så nu bor jag vid metro-stationen Villiers och det känns lugnare faktiskt. Tycker dock synd om Emma som blev ensam. Förlåt!
Jag är mätt. Bautamätt. Sådär fransk-mats-mätt. Det har jag inte varit sen jag kom hit många gånger, bara när jag varit hos Lovisa typ =P I förra familjen åt de nästan bara snabbmat och så små portioner så jag blev hungrig efter tio minuter. Så det är en klar förbättring här. Kanske äter mindre godis då också, om jag är så mätt? Man kan alltid hoppas!
Idag hade vi ingen Körsång A heller, så vi slutade 15.50 efter att vi haft ett samarbete med några franska ungdomar på historian. Alltså det är ett samarbete inom historia och engelska. Efter det bestämde vi oss för att åka och shoppa, men Anna och Emma skulle till Châtelet och jag och Lovisa skulle av vid Hotel de ville så vi fick dela på oss. Fett läskigt i metron också, när den tvärstannade mitt i tunneln. Sjuktligt varmt och trångt där inne, usch, hahaha. Jag är fjantis. Ja, i alla fall, jag köpte ett Pepe jeans-skärp och ett par ballerinaskor under vår shoppingrunda, men hittade dock såååå mycket mer. Var på ett köpcenter som hette något med HBV eller något. Men ska vänta till Måns och pappa kommer. :)
Nej, jag måste plugga franska nu! Usch, dumma glosor. Varför ska jag kunna pakethållare på franska? Eller cykelstöd? Hejho, känns nödvändigt. Lär mig prata i stället! Haha. Men det kommer nog :) Jag kan nu konstatera att det var mycket lättare att plugga när man inte hade någon bra att prata med, och inget internet. Jag pluggade så fort jag fick tillfälle då, men nu har jag ätit med dem och pratat med dem och nu sitter jag här. Mycket trevligare än plugg men nu måste jag plugga.

MÅNS OCH PAPPA KOMMER OM 11 DAGAR!!!!! 11 FJUTTIGA DAGAR! DET ÄR INGENTIIIIING TYP. JAG LÄNGTAR EFTER ER! MYCKET! JÄTTEMYCKET!

Ouh, back to the books.

Tour Eiffel

Eftersom bilddagboken är så seg att ladda upp på, så lägger jag in en bild här i stället. Från förra lördagen vid Eiffeltornet. :)

image171

MYSIGT

Sitter på Svenska skolan (ovanligt?), sitter och väntar på Twix (ovanligt?), för Emma och Anna är på Araben (ovanligt?). Nej, alltså är allting som vanligt. :) Haha.
I går kväll var så mysigt, jag, Emma och Anna åkte hem till Lovisa, hade en helmysig kväll men det skrev jag om i går kväll när jag kom hem så, det får ni läsa längre ner :)
I morse sov jag faktiskt ganska länge, även om Måns glömde ringa mig innan jobbet :( ;), haha. Det gör inget, du är bäst i vilket fall som helst. Sen gick jag upp och åt frukost, sen kom Emmis och hjälpte mig packa och få igen min resväska. Nej, låter som jag ska hem, men det ska jag ju osm sagt inte. Men imorgon kväll ska jag byta familj!!!! JA :D Har inte träffat dem och inte varit i deras hus heller alltså, men sett porten och innegården och den ser i alla fall jättefin ut. Så får hoppas att de är snälla så blir det jättebra :) Kommer jättenära Lovisa, men dock längre boprt från Emma. I alla fall, efter vi packat så gick vi hem til Emma så hon kunde göra sig i ordning. Först var vi ensamma hemma, men sen kom hela familjen hem. Blanche, 6åringen i familjen är så sööööt! Och mamman är också jättesnäll. Vi åt lunch där och sen efter ett tag åkte vi hit.
Ikväll väntas som sagt middag hos Lovisa och May med Mays son och hans kompisar, sen utgång för att Johanna i vår klass fyller år :) Con grats!14/9
23:43


Äntligen helg! Eller inte för att skoldagarna är så värst jobbiga, men nu vet man att man har två dagar då man inte får några mer läxor. För usch, vi har sjukt mycket läxor nu för att bara ha gått en "riktig" skolvecka. Men jag är i alla fall glad för att jag har gjort historian! Idag fick vi reda på att vi har studiedag på fredag också, lärarna ska på konferens i Lund, de ska visst träffa både Londons och Madrids lärare, de från Svenska skolan alltså. Då började jag allt sakna er som är på dessa ställen extra mycket. Ni vet inte hur mycket jag saknar er, och det är en sak jag längtar efter, att komma tillbaka till SPEU06 efter jul! För visst, vår klass här är helt okej, bra, många snälla, men inte samma sak som SPEU, men det kan man ju inte begära heller i för sig. J

Men som sagt, studiedagen. Dock blir det inte en helt ledig dag, har fått i uppdrag att i våra mentorsgrupper besöka Louvren och Triumfbågen och skriva en redovisning på ett a4-papper om varje sak, sen någon annan ledig dag/helg måste vi besöka Eiffeltornet och Pantheon också. Sen på fredag har lärarna sagt till oss att vi ska gå på en film på bio också som hette något som jag inte alls kommer ihåg just nu. Återkommer med namnet när vi sett den! Haha.

Kom nyss hem från Lovisa, varit där ikväll med henne, Anna och Emma. Très amusant! Vi tänkte först bunkra upp med chips, godis och en nice film, men vi orkade aldrig gå och hyra den där filmen och Lovisas värdmamma May är så otroligt snäll, så kvällen gick åt till att äta mat (May lagade till oss J ), prata om allting och sen blev det godis-, chips- och chokladbollsätning. Muuuuumi! Vi blev bjudna på middag hem till May och Lovisa imorgon också, då ska Mays son Félix och hans två kompisar komma också. May sa att vi skulle öva vår franska, hahaha, undra hur det kommer gå. Tur att vi har Emma med oss, hon är elit på det där.
 

- Nous allons avoir Spagetti Boulognes demain.

- Ah, je t'aime!


Hahaha, det är inte lätt Anna! Du är så söt :)

Men jag förstår dig, inte lätt att hålla reda på tre språk samtidigt, det tar på krafterna.


Imorgon är det lördag, eller om just nu exakt 8 minuter är det lördag, för det har gått några minuter sen jag skrev tiden som sagt. Då ska det bli shopping, indeed. Även om vi måste plugga lite imorgon också. Det borde vara förbjudet at plugga på lördagar, speciellt när man bor i Paris. Men, det finns inte mycket att göra åt saken. Men vi ska till Parc Monceau imorgon också! J Föresten, måste jag berätta om denna otroliga förvandling. Ikväll när jag kom hem för att äta, då medan jag väntade på maten så pluggade jag. På en fredagseftermiddag/kväll. Helt sjukt. Hör ni mamma och pappa? Helt otroligt. Tänk vad som händer när man inte har Internet eller något speciellt umgänge i lägenheten. Snart flyttar jag dock till en allergi-fri lägenhet. Mycket skönt ska det bli. Får se om det blir lika seriös plugg-tid där, hm.

Nej, nu ska jag sova så jag är pigg imorgon bitti (efter ett x antal uppvaknanden mitt i natten av igentäppt näsa och ögonkli, haha). Sen väntar en, i alla fall, halvdag ute i Paris, lite plugg, middag hos May och Lovisa, sen utgång för Johanna i vår klass fyller år. Det blir nog kalasbra, tror jag. J

Bonne nuit!


15/9
11:50


När jag satte på datan blev jag så glad idag, för det stod att jag hade anslutning. YES! Tänkte jag, lite kontakt med omvärlden, den utanför Paris alltså :) För jag har inte pratat med Frida sen jag kom hit, och jag har bara pratat med min syster Hanna en gång. Men ack, så väl var det inte att jag kunde använda Internet, det var NEUF WiFi, som är någon slags betalgrej. Så, det gick alltså inte.

Inatt var sista natten jag sov i katt-allergi-lägenheten. Imorgon ska jag flytta, men Britt-Marie har fortfarande inte ring mig så var vet jag inte ännu, eller det är mellan två familjer. Den ena har jag träffat, de är verkligen jättesnälla! Om bara den andra familjen är lika snäll så spelar det ingen roll var jag kommer. De har ju inga innekatter i alla fall!

Har börjat packa lite nu, för det kommer ju en brasiliansk tjej klockan 6 ikväll som ska ha mitt rum. -oh, that's fast! som Lovisas värdmamma sa, men vad finns det att göra åt saken? Emma kommer i alla fall snart och hjälper mig, för jag är inte den bästa personen på att organisera.

Känns bättre nu i alla fall, att jag snart ska få ett hus jag kan sova bra i. Men jag är väldigt glad att jag bara är borta i ett halvår, för jag förstod inte hur mycket jag skulle sakna allting innan jag åkte. Det gör jag dock nu. Jag saknar min syster så otroligt mycket och jag vill vara hemma när hon kommer hem den 5 oktober! Men på ett sätt så vill jag bara stanna kvar, och på ett sätt vill jag att tiden ska gå snabbt till jul. Men jag tror allting blir bra bara jag kommer in och får lite hemmakänsla i nya familjen. Hoppas de är braaa. JO det är de nog.

Oj, nu kommer Emma och ska hjälpa mig. Sen ska jag köpa kudde och skor, tjiho.Jag har som sagt nu fått reda på vilken av familjerna, blev den jag itne träffat men det gör inget bara de är lika snälla och de är de säkert så det blir nog brabrabrabra. :)
Föresten så har jag varken köpt kudde eller skor, skorna var för stora och jag ahr itne hittt någon kudd-affär. För Hästens-butiken måste väl vara skitdyr?
Jaja, fixar sig nog.

Har föresten laddat upp lite bilder på bilddagboken.se, men nätverket går segt när alla sitter på det samtidigt här på skolan så. men, enjoy. :)

Pluggiplugg

Uschi, sitter och pluggar på Svenska skolan. Eller svenska skolan är hur mysig som helst, men vi har hur mycket plugg som helst till måndag, tisdag, onsdag. Har i alla fall varit duktig och gjort historian till måndag nu! Bara samhällsarbete, svenska-inledning och franskaläxa kvar.. uuuuh.
Klistrar in lite som jag skrivit på Word hemma i lägenheten-.

11/9 20:48


Yes! Inatt sover jag inte här hos min värdfamilj med allergi-katterna, får sova hos Lovisa inatt :) Så nu väntar jag bara på att Lovisa och May (hennes värdmamma) ska komma hem från deras mini-weekend vid Franska kusten. Jag är inte allllllssss avundsjuk på dig, Lovisa, inte alls! Haha :)

Har fortfarande ingen tillgång till Internet, därav jag fortsätter skriva här till jag får det. Har massa bilder att ladda upp också sen helgen och det. Dock har jag inte fått Ryddans bilder för hon är segis. Neeej, du är sötis, Anna!

Är ganska uttråkad nu måste jag säga, har gjort både svenskaläxan som är till imorgon, engelskaläxan som är tills torsdag och geografiläxan gjorde jag igår som är till imorgon. Tänk vad mycket tid man får för skolan när man inte har Internet eller ngn familj att umgås med! (Ensam hemma hos min värdfamilj, som jag är ganska ofta, om man bortser från katterna Pimpernelle och Achtoum.) Tror de heter så i alla fall. Har redan börjat packa ner mina kläder i resväskan också igen, eftersom jag måste byta familj för allergin. Har packat typ alla min kläder, men dock inte mina "badrumsartiklar", haha. Åh, jag längtar bara tills jag kan sova ordentligt på natten och kan andas hemma hos något som jag kan kalla min värdfamilj. Hoppas det blir några familjer klara snart, hoppashoppas. För annars längtar jag bara så mycket efter mami och papi. Men fick reda på en nyinflyttad familj idag som var intresserad, men de visste inte hur fort de kunde ta emot, dock. Får hoppas på det bästa!

Idag när jag var på stan fick jag en muchos stark sakna-Hanna-stund. Jag saknar dig så mycket, och när du kommer hem och knappt en månad är inte jag hemma! Men du får komma ner snabbt, för du verkar inte förstå hur mycket jag har saknat och saknar dig! Föresten, du ska få Evas nummer så fort jag får tillgång till l'internet, och det måste ju vara nu när du läser detta för när du läser detta har jag ju lagt upp denna på min blogg. Även om det är om några dagar från just nu när jag skriver.

Nu har skolan tagit fart på riktigt också, första lektionerna på nästan alla lektioner har vi fått läxor, och vissa är inte så små. Som i samhälle B, då ska vi läsa tre stycken "ledarkrönikor", en från DN, en från NY Times och en från Le Monde (en fransk tidning). Sen ska vi hitta den röda tråden i var och en av texterna, se hur de beskriver, förklarar, deras mål och åtgärder. Yes, men det går nog bra hoppas jag.

Oj, nu ringer papput så jag ska prata med honom. Hejho!

Just nu

Nu måste jag läsa samhällsgrejerna, eller så tar jag franskan. Den är lättare. Ikväll ska jag och Britt-Marie träffa någon familj, jag vill ha en ny familj NUUUU. Så jag får ett eget hem i Paris som jag kan sova och vara i utan att vakna igentäppt i näsan och kli och svid i ögonen. Aa, annars längtar jag hem.
Egentligen skulle vi till Marais-kvarteren och Quartier Latin idag, men hann dock inte det för vi har så mycket läxa så får plugga i stället.
Nu ska jag köpa kanelbulle, MUMMMMA.

Om 15 dagar kommer papa och Månsi!!!!!!!!! =D


L'ecole Suedoise

Hej!
Sitter på svenska skolan nu, eller svenska kyrkan. De hänger ihop, typ. De har trådlöst nätverk här, så jag, Emma, Lovisa och Rasmus slog våra kloka huvuden ihop och bestämde att vi skulle åka hit. Kanske kommer Anna också sen? =) Dagarna jag itne haft tillgång till internet har jag skrivit på Word istället, så jag kan berätta vad som händer här i Paaaris.

7/9 23:14

Jag gör som Emma har gjort, och skriver här i Words tills vidare tills jag får tag på ett Internet som jag får använda, eller kan använda på mitt rum.

Igår så slutade vi skolan vid 12.25, så vi åt mat i skolan och sen åkte vi till Svenska affären, som heter Affären, och handlade lösgodis (saltlaktris!!!) och efter det så åkte vi till Montmarte. Där blev det inhandlat två sjalar, en "turisttröja" och en paris-grej till nycklarna. Sen gick jag och Anna upp för alla trappor högst upp vid Sacre-cour och stod där och beundrade det vackra Paris en stund, tills vi märkte att Emma och Lovisa hade satt sig på gräset X antal trappor ner. Men det blev bara mer benträning! Solen kom fram när vi satt där (älska värme!), och innan jag och Anna kommit ner dit hade även två fransmän kommit fram till de två andra damerna i vårt sällskap. Vi fick både vägbeskrivning till Champs-Élysée och smaka på arabiska kakor. Vid slutet av dagen tog vi oss till Champs-Élysée för att shoppa lite till, men Lovisa följde dock inte med oss då. Väl där så hann vi bara till Zara, men jag hittade en tröja och ett par jättefina ballerinaskor! Men de var för stora i storlek 36, hejho mini. Efter en lång dag med mycket upplevelser så bar det av hemåt med metron, haha.

I morse var jag tvungen at gå upp klockan fem, för vi klockan kvart i sju skulle vi vara vid St. Dominique för vi skulle till Normandie med les terminales. Eftersom metron inte går lika ofta så tidigt så morgonen var vi tvungna att träffas klockan sex, och alla som vet hur mörkrädd jag är hemma kan ju gissa hur mörkrädd jag är här när jag går själv på morgonen i detta ghettoområde som jag och Emma bor i, haha. Väl på bussen fick vi sitta med fransmän bredvid oss i tre timmar, men de var dock inte sociala alls så de var sjukt tråkiga. Som tur var lyckades jag somna tre gånger på vägen dit, och ett stort plus var att Måns ringde så jag fick lite underhållning! Framme i Caen, Normandie, så skulle vi in på ett museum med tre franska elever, och ensam svensk. Detta system som lärarna bestämt fungerade inte riktigt dock. Fransmännen hade fått ett papper med frågor som de skulle svara på, och sedan få betyg på, så de var inte för sociala då heller. Det slutade med att Emma, Lovisa och jag övergav våra trevliga fransmän och fransyskor och istället satte oss och lyssnade på låtar som skrevs under kalla kriget, ickevåldslåtar, eller vad man kan kalla dem. Bussresan på vägen hem gick helt okej, först underhölls jag av Ann as Ipod, och när den tog slut på batterier kom Anna själv och underhöll mig. J

Även om vi var sjukt trötta ikväll efter en heldag i Normandie så bestämde Emma och jag oss för att träffas. Hon kom upp hit och fick se min värdfamiljslägenhet, jag visade henne alla katthår som gör mig allergisk och sen tittade vi lite bilder från veckan vi varit här i Paris. Men eftersom internet inte funkar varken här eller hos Emma just nu tog vi vårt förnuft till fånga, svalde stoltheten och gick ner till Mc Donalds vid Place de Clichy (de har trådlöst internet alltså). Vi köpte även varsin glass och en liten påmmes fritäs för att stödja kedjan. Lika bra att sitta där som att vara hemma, eller där var bättre för där hade jag sällskap av Emma också!

Nej, nu ska jag snart sova, för när jag skriver här nere nu så är inte klockan 23:14 längre, utan 23:50, för jag har pratat både med papput och med Måns medan jag skrivit. Très intrèssant, eller något.

Så nu måste jag skriva något som min syster sa en gång när jag frågade om hon inte längtade hem från USA.

- Jag saknar er, jättemycket, man jag längtar inte hem.

Ja, för visst saknar jag er så det gör ont, men jag längtar inte hem till Halmstad. Paris, det är ju Paris!

Nej, nu ska jag sova så jag är fit for fight för en eftermiddag vid Eiffeltornet, efter det middag ute och sen Italien-Frankrikematch på kvällen. Sen övernattning hos Lovijjjsa J


00:12

Aj, jag har hård säng här. USCH. Min näsa kliar. Och mina ögon. Fast jag och Emma köpte i alla fall nässpray på vägen hem från Donkis idag, tur det. Hejho.


8/9 10:17

Nu är jag vaken. Genomtäppt och kli i ögonen. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Men inatt sover jag i alla fall hos Lovisa, så hoppas jag slipper detta då. Hennes värdmamma är så snäll också! J Nej, nu ska jag duscha och äta frukost, sen får vi se vad som händer. Eiffeltornet väntar i eftermiddag i alla fall.11:12

Jag längtar till i eftermiddag! Klarar inte av att må såhär snart, men Britt-Marie ska hjälpa mig i alla fall. Dumma allergi. Eller vad det är, men det måste ju vara det. Ett stort problem är att hela lägenheten, som är ganska liten, är full av katthår plus två innerkatter som busar med varandra hela tiden så de fäller av sig ännu mer hår. Bästa stället att vara är typ mitt rum, för här vädrar jag så fort jag får tillfälle nu, på order av min bästa mamma. Även om jag inte kan vara inne på Internet här i mitt rum, så har jag i alla fall en fin, lummig bakgrund att titta på, alltid något serni. Utan Internet är ju man helt av skärmad känns det som, nu förstår jag verkligen Emma som inte haft det sen vi kom hit. Man ä helt avskärmad från alla vänner och nära hemma i Sverige. Visst, mamma och pappa och Måns ringer till min mobil, men hur sjukt dyrt är inte det? Jag saknar SPEU06 och vill kunna prata med dom! Men det fixar sig nog snart, annars finns det ju alltid en utväg för att hitta trådlöst Internet, Mc Donalds, haha. Fast Parc Monceau har visst också trådlöst, och det kanske är lite bättre ställe. Nej nu ska jag klä på mig, sen får jag se vad jag kan spendera min tid på tills vi ska ut i Paris i eftermiddag, som sagt.

Igår Efter jag skrivit det där sista så åkte jag till Lovisa och vi åkte sedan tillsammans till Champs-Élysée där vi träffade Rasmus. Väl där började min jakt på springskor eller vad man ska säga, men dock hittade jag inga. Vi tog varsin fet Ben&Jerry-glass och gick runt i den sjukt varma solen. Lite senare kom även Emma och Anna in dit, vi startade vår jakt efter ett Boulangerie, men tillslut slutade det med att vi hamnade i ett vanligt "stånd" eller något. Efter det åkte vi i alla fall ut till Eiffeltornet, perfekt dag att vara där! :) Där var der jättemysigt och det blev även många foton tagna, haha. Vid halv sju bar det av mot 1 arrondisment för att träffa Sara, Maria, Alexandra och Kim för att kolla fotbollsmatchen Italien-Frankrike. Letade sjukt mycket och åkte runt med metron på massor av olika ställen, så tillslut bestämde Lovisa, Anna,Emma, Rasmus och jag oss för att istället åka in till Champs-Élysée och sätta oss på en uteservering. Så kvällen slutade mycket lyckat! När jag och Lovisa kom hem (jag sov hos henne) så fick vi först mat av hennes värdmamma, sen efterrätt och efter det så somnade vi ganska snabbt :)

9/9 14:41

Sitter som sagt på Svenska skolan nu med mina kära Halmstadsvänner. Skönt att komma hit, för det känns lite hemma sådär :P Haha. I morse efter jag och Lovisa hade ätit frukost så gick vi ut och gick i Parc Monceau. Sjukt fin park! Sen åkte vi hem till mig, och sen åkte vi hit. Och nu hade jag tänkt sitta här till ungefär sex ikväll, för då stänger dom. 

Kolla alla bilder på loyuise.bilddagboken.se!

Puss och kramO,P.s

Jag saknar din närhet, Måns, och vårt mys.

D.s

Vous me manquez

Ja, för visst saknar jag er!

Första "riktiga" skoldagen idag. I måndags var vi ju bara på svenska skolan och hade mentorstimme, var på utflykt till Montmarte och kollade på Amelie från Montmarte, slutade dock sex. Tisdagen skulle vi till St. Dominique (den katolska, franska skolan). Dagen började med en stadsvandring i Neuilly som avslutades i Bois de Boulogne (Bouogneskogen) där vi åt lunch och körde någon lek som kunde liknas med "speed-dating" ^o) Haha. Sen var det rundvisning på St. Do och sånt.
Idag var alltså första dagen med riktiga lektioner och lunch på skolan osv. Dagen började med franska 9.10 och sen var det Svenska B, sen "elevstudietid", men vi hade ju inga läxor ännu, sen efter det var det lunch. Mums! Trerätters och allt :) och vi svenska elever får det gratis medan franska eleverna får betala, haha, pyttsan. Efter maten var det Geografi A och sen Matte B och sen Idrott och hälsa. Slutade fem, men inte allt för jobbig dag för vi gick mest igenom hur kurserna skulle fungera och sen fick vi böcker och så vidare. Efter det gick jag, Anna, Emma och Lovisa till Monoprix för att handla skolsaker. Kan berätta att det tog en stund att hitta (!). Sen satte vi oss på café och åt pain au chocolait :) Très bien.
Och nu sitter jag här hos värdfamiljen, ska typ lägga mig snart för börjar 8.10 imorgon :( Måste typ upp 20 över 6, to bad! Men vad kan man göra åt saken? Hoppas ni har det bra där hemma, jag saknar er.
Inte långt till Papi och Månsie kommer! :)

PARIS!!!!!!

Nu ar jag i Paris, och har varit det i en och en halv dag nu. Familjen ar jattebra, mamman ar jattesnall. Paris ar sjukt underbart ocksa. Det enda problemen som finns just nu ar att jag saknar de dar hemma, nitt daliga lokalsinne och kommunikationen som gar lite sadar alltsa, haha. fast vi forstar oftast varandra iaf! Igar nar vi kom sa kom vi forst till Svenska skolan pa rue Mederic, dar var vardfamiljerna och allting. Lovisa fick sova hos mig forsta kvallen for hennes mamma var pa semester! Valdigt skont maste jag saga. Pa kvallen sa fick vi rundvisning i Montmarte, vid Sacre coeur och allting. Idag sq har vi fixat metrokort (sjuktdyrt!) och sen sa har vi varit pa bio och varit vid Champs Elysee (kan inte hitta tangernterna pa denna datan som jag sitter pa nu). AJ, vad najs! Nu maste jag ga.


JAG SAKNAR MIN MANS SJUKLIGT MYCKET, MEN SNART KOMMER DU! JAAAAAAAAAAA!

RSS 2.0