Lucia 2011

Hej kompisar. Nu är det så att jag inte har några fler schemalagda föreläsningar innan jul, inte några fler lektioner. Jullov, kan man tro. Men icke, nu är det tentavecka och på Chalmers har man då aldrig lektioner under veckan. Men att man är ledig, nej så skönt har man det inte. Schemafri kallar de det tydligen här. När vi började på Chalmers sa en elev till oss "På Chalmers är man aldrig ledig, bara schemafri." Och ja, så är det ju. Dock klagar jag inte på att vara just schemafri denna veckan. Kan sova lite längre på dagarna och ligga i soffan och plugga, haha.

Idag har jag haft min första dag utan skola i och med att vi hade kemitenta igår. Hade tänkt göra massor av saker men vet inte hur mycket jag kommer hinna med för tiden har sprungit iväg och jag har i princip pluggat hela dagen. Alltså, när jag trodde det gått ungefär en timme från pluggstart så hade jag tydligen suttit och häckat över matteboken i 2,5 timmar.

Annars idag? Har ätit frukost till Luciamorgon (några timmar senare än när det var på riktigt dock) med lussebullar såklart. Mamma och jag brukar alltid gå upp och kolla på Luciatåget på SVT på morgonen, äta lussebullar och pepparkakor och mysa i soffan. Och ni som känner mig, jag älskar ju traditioner så saknade mamma lite extra mycket idag men försökte fortsätta det hela med egen lussemorgon. Nu äter jag risotto och laddar inför ännu mer plugg på Stadsbiblioteket med Emma. Det har sån mattehjälp där idag mellan 17.15 och 19.15 så hoppas man kan få lite hjälp med logaritmer, inverser och annat hajpt.

Vi hörs senare! Bsx,


Bild från ett av alla Luciatåg vi gick när vi bodde i Paris 2007. Ni har säkert sett den innan för brukar lägga upp någon av bilderna från det när det är Lucia, haha. I alla fall, detta var på skolan vi gick på (Svenska Skolan var inhyrda på en fransk skola), Saint Dominique. Vi fick inte ha riktiga ljus i kronan och det var så jewulskt skönt tyckte jag efter att ha fått 15 liter stearin i håret från de andra Luciaföreställningarna, hehe. Bästa Lucia någonsin. Speciellt att mamma kom ner till Paris då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0