29e september 2012

Är helt slut idag och inte riktigt med i svängarna, återkommer då jag är mer stabil. Badam.


Världens bästa nollning

Idag är livet inte så party. Så istället tänkte jag slänga in lite bilder som höjer kalasstämningen lite.
 
Första delen av den tre veckor långa nollningen fylld av utklädnader, fest, alldeles för lite sömn men desto mer skratt.
 
 
Nej, nu tog krafterna slut för denna gången så nu måse jag sova lite till. Hejpa!

Händelserik natt

Igår kväll innan jag somnade sa jag "Så skönt att inte vara sjuk och missa skolan, det skulle vara så jobbigt, speciellt nu under svarsteknik-föreläsningarna i fodring och associationsrätt." Och tre timmar senare vaknar jag av en riktig käftsmäll, världens magsmärtor och jag kallsvettades som en liten gris. Natten i våras all over again. Halvkul om jag får säga det själv, för så dåligt som jag mått dessa två gångerna kommer nog på topp tre-listan.
 
Efter fyra vakna timmar kunde jag börja somna i halvtimmes-pass och imorse när jag försökte gå upp till skolan som började 8 gick det mest sådär. Är så jewla arg och irriterad över att detta kom igen. Vad är det för något? Och framför allt, tänk om jag får det natten till någon tenta? 
 
Nu är det i alla fall lite bättre, har ont men kramperna har avtagit och ikväll kan jag kanske börja stå upp rakt, haha. Men, så jeffla surt. 
 
Annars var det även en händelserik natt i och med att vid femtiden imorse krockade en spårvagn med en ambulans (!) precis utanför oss. Det gick nog ganska bra i alla fall för kan inte hitta något om det i tidningen, men det var en sinnessjuk smäll. 
 
Ja, här är ett helt ointressant inlägg om min natt. Hoppas ni fick några fler timmars sömn, heh. Bisous,
 
 

Känslan av att aldrig ha gjort tillräckligt

Jag är inne i någon liten svacka, eller något, nu. Låter så dramatiskt, vilket det inte alls är och man kan ju inte alltid vara på topp. Just nu går jag konstant runt med känslan av att inte ha gjort tillräckligt. Hur mycket jag än pluggar så är jag aldrig nöjd. Det känns alltid som om man borde göra mer. Som om man borde repetera mer. Göra fler uppgifter. Ha bättre koll på lagboken. Och det tär ju såklart lite. Men som det mesta annat, så kommer väl detta också ordna sig i sinom tid. 
 

My heart is at home in Africa

Har glömt att berätta en sak här. En sak som antagligen kommer bli höjdpunkten på hela 2012. Och på 2013 också i för sig. Den 28 december sätter hela vår familj (Björn och Måns inkluderat) oss på ett flyg med destination Sydafrika. Där ska vi spendera dagarna mitt ute i bushen precis i närheten av Kruger National Park, bo i en villa, åka på safariturer, bada i poolen, sola om det hinns med, njuta av Afrika-lunken och framför allt se världens häftigaste djur. Är helt enkelt i extas. Kan inte fatta att jag ska få komma tillbaka till Afrika igen. Det sägs att när man väl smutsat ner fötterna med afrikansk jord så får man aldrig riktigt bort den, och det stämmer. Mitt hjärta klappar alltid lite extra för Afrika. Och nu möts vi igen, denna gången södra delen och jag kunde inte varit gladare. Utan tvekan världens bästa julklapp ♥
 

Juridik

Fick en fråga av en tjej här på bloggen, vilket är hur ruuuligt som helst så tänkte svara så gott det går här, hehe.
 
"Hej! 

Vi känner inte varandra men jag har läst din blogg ett tag. Är ingen konstig stalker (haha) utan en helt vanlig tjej som är intresserad av att läsa juridik i framtiden. 

Vad är dina intryck av utbildningen? Trivs du? Vore så kul att få höra lite åsikter från en som faktiskt läser der:-)"
 
Så, jag ska försöka få ner mina åsikter osv. i en relativt kort sammanfattning så man inte blir alldeles för uttråkad, hehe. 
 
Jag har ju inte läst speciellt länge alls, bara en månad, men jag är så otroligt nöjd med mitt val än så länge. I Göteborg börjar man med att läsa en kurs som heter GJM, Grundläggande Juridisk Metod, och kursen går ut på att man ska lära sig svara juridisk rätt. Alltså, man övar väldigt mycket på tillämpning och svarsteknik. Det är ganska svårt, men hur bra och användbart som helst! Så just nu "skrapar" vi mest på ytan av olika inriktningar. Vi håller på med civilrätt och har än så länge läst avtals-, arbets-, familje-, skadestånds- och förmögenhetsrätt. Och det är hur intressant som helst! Man kan applicera det på verkligheten, man får så mycket användbar kunskap och man blir allmänbildad, sjukt bra alltså. 
 
Till våren kommer vi gå in djupare på civilrätten då vi läser Civilrätt 1 & 2, och de som läst det säger att det är så himla roligt. De första tre åren läser man allihop samma sak, för att de sista 1,5 åren inrikta sig på vad man är intresserad av. 
 
Så, mina intryck av juristutbildningen är bara bra. Stormtrivs! Visst är det mycket plugg, så det gäller att planera och vara organiserad, men samtidigt har vi det sjukt roligt också! Klart alla föreläsningar inte är jätteexalterande, men de flesta är faktiskt riktigt, riktigt intressanta. 
 
Avslutningsvis kan jag bara säga att jag verkligen kan rekommendera juridik i stort, Göteborg som stad och Handelshögskolan på Göteborgs Universitet som skola. Ett stort plus är också att juridik är en bred linje, man behöver inte veta exakt vad man vill jobba med när man börjar läsa för om man läser juridik kommer man ha en väldigt bra grund att stå på överhuvudtaget. Under åren i skolan kommer man säkerligen inse vad man tycker är mest intressant, och man kommer säkerligen också ändra sig tusentals gånger. Men, det jag menar är; att vad man i framtiden kommer jobba med är inte hugget i sten, och man har stora valmöjligheten inom juristyrket.
 
Hoppas det var ett okej svar på frågan, Frida! :)

Söndagsmorgon

Söndag morgon. Ligger bredvid finaste killen. Så nöjd över att vakna, få söndagsångest och sen komma på att vi inte ha någon föreläsning på måndag. Så snabbt försvann den gnagande känslan liksom. Första veckodagen utan föreläsning sen vi började pluggilera. Antagligen den sista innan tentan också så det är bara till att njuta.

Nu kurrar magen så dax att fixa frullis!


Budskap för Sahel

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika.

 

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

 

UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

 

Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahelHar du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

 

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Foto: © UNICEF

 


Kwinnan som kan det där med att skriva

Och den känslan. Den alldeles ljuvliga, underbara känslan... den är större och vackrare än något annat. Att titta på någon och veta att vi, du och jag, vi är ett team. Det är du och jag mot världen. Kommer det sprickor i vår mur ska jag göra allt jag kan för att mura igen dem. Inget ska få ta sig igenom oss och splittra detta vi.
 
- Michaela Forni
 
Ja, det är helt sjukt. Hur hon kan sätta ord sådär exakt rätt. Och alltid. Av med hatten för henne, liksom.

Torsdag kväll

Tur att det är fredag imorgon. En sista dag innan helg. Och långhelg också, då vi är lediga på måndag. Eller förlåt, föreläsningsfria rättare sagt. Big difference tydligen. Men tre dagar med helgfrukostar, fri tid och helgmys är verkligen inte fel. Speciellt inte efter dunderutgången igår med ett stort juristgäng på Yaki Da, fyra timmars sömn och föreläsning vid 10 imorse. Men det var det värt, skrattade så käkarna krampade.

Nu ska jag och min man fortsätta kolla Kockarnas kamp. Nighty!


Back on track

Känslan att vara igång med träningen igen, att ha tre gånger i veckan inbokat på idrottskliniken. Den känslan är bäst. Nu ska här köras. Nike Lunarglide, jag har saknat er!


19e september 2012

Mornin' peeps! Sitter på vagnen påväg till sjukgymnasten för rehabträning för tillfället. Lite nervös för hon hela tiden kommer titta på när jag tränar, men samtidigt är det ju lyx med att i princip ha en PT och det allra bästa är väl att mitt knä förhoppningsvis kommer friska till sig!

Annars tycker jag synd om Måns (och hela hans klass) som har hemtenta idag. En fråga på nio timmar. Oh yeah, nu vet vi vad som väntar nästa år. Men det kommer de säkert lösa galant under dagen.

Nä, nu är jag snart framme så vi hörs igen senare. Bisous,

Gårdagens frulle. Finn crisp med ägg, smoothie på björnbär, mango, ananas, nyponsoppa och vatten och keso&havreyoghurt med müsli, banan och vinddruvor. Wapp!


So, this is me

Är ganska slut och stressad mest hela tiden just nu känns det som. På dagarna mår jag alldeles superb, men på kvällen när jag är jättetrött och inte kan sova så blir jag allt lite frustrerad. Men fotbollen var kul ikväll, och jag gjorde ett mål så det känns väl bra. Dock gör det mig så arg och ledsen att mitt knä är pajjt och att jag även dragit på mig en svullen fot, vilket gör att jag inte alls kan prestera så som jag förväntar av mig själv. Men, det löser sig väl. Nu ska jag mysa in mig vid Måns!


Måndag kväll

Hej luvers, det är måndag kväll och dagen har gått i ett. Har hunnit med massor även om plugg är det som dagen huvudsakligen bestått av. Ett stort plus för familjerätt som är hur intressant och kul som helst, desto mer minus för arbetsrätt som är pisstråkigt rent ut sagt. 
 
Dagen började med föreläsning vid 8 och tre timmar senare slutade vi för dagen. Eller, två timmar och 45 minuter senare rättare sagt. Tack Gud för den akademiska kvarten, den är verkligen värd som mest dagar som dessa. 
 
Efter det och lite mat blev det plugg i skolan till 5tiden med finaste tjejorna (okej, börjar le bara jag tänker på våra dagar, konversationer och skratt) och sen bestämde jag mig för att styra in mot stan för att slippa tänka på paragrafer, praxis och sånt tjaffs för en stund. Någon timme senare var jag hemma med en matkasse och redo för att laga mat. Måns har ju tentavecka nu så då fixar jag allt här hemma. En liten överenskommelse vi har och den är ganska så bäst för tvärtom blir det runt den 19e oktober.
 
För tillfället ligger jag i favoritsängen med favoritkillen och stöd-kollar på när HBK möter Ljungkile. Just nu ser det ljust ut och om bara matchen kan ta slut så kan vi åter andas här i lägenheten. 30 sekunder kvar.
 
 
 

17e september 2012

Jag kanske inte är den mest effektiva människan i världen klockan sju på morgonen, men multitaska kan jag allt! Samtidigt som jag gjorde gröt sminkade jag mig (att den brändes vid är en annan femma), under tiden jag åt frukost knöt jag skorna och sist men inte minst tog jag mascara medan hissen tog sin tid att åka neråt. Övning ger färdighet ja.

Just nu är vi i skoli, har föreläsning om arbetsrätt i tre timmar. Men vid 11 slutar vi! Då blir det plugg, lunch och sen en riktig slappekväll. Låter inte helt fel.

I och med att jag inte har någon nytagen bild från idag på lager får ni en från Dubidubai istället.


Come inside where it's okey


Första helgen utan nollning

Boostade min familj- och släktåderl i helgen. Älskar familjehelger, mina två familios är de bästa någonsin.


Pacta sunt servanda och allt det där

Detta känns så himla bra. Det känns så himla kul. Man känner att man lär sig relevanta saker. Saker att applicera på verkligheten. Saker man har nytta av. Men samtidigt gör det mig så rädd. Att jag tycker det är så kul. Så intressant. Tänk vilket magplask om man inte klarar det? Hur ska man veta vad som är skälig dit i tusentals olika situationer? Hur ska man i en a4-sida lång fråga hitta alla rekvisit och sen applicera rätt paragrafer och utöver det rätt stycke på rättsfallet? Hur ska man komma ihåg alla uttryck? Pacta sunt servanda, pactum turpe, prokura?
 
Men, ännu har första tentan inte varit och tills dess lever jag på hoppet. Att jag faktiskt kommer lösa de där 4 tentafrågorna relativt rätt under de 5 tentatimmarna. För hoppet är ju det sista som överger människan, rrrght?
 

Sweetest sunday

Och så var det plötsligt söndag eftermiddag. Helgen försvann i rasande fart säger jag likt en 85årig tant, men fin har den varit. Förutom den tid som har spenderats på tåg för att säga att jag tycker om tåg skulle vara årets överdrift. Men annars så.
 
I fredags kom min syster och hennes Björn upp hit så vi firade med att äta libanesiskt vilket var riktigtriktigt bra. Lördagen bestod först av plugg, sen styrde Månse och jag ner mot Halmstad för släktmiddag hos Perssons. Lika fint som alltid, såklart! Imorse satte vi oss återigen på tåget och nu har jag installerat mig hemma i sängen. I och med att fotbollsträningen blev inställd då i princip hela laget lider av en fet förkylning ska jag nog stanna här resten av dagen. Äta cornflakes och mjölk som i the good old days, plugga lite och ta det allmänt chill. Inte illa pinkat en blåsig söndag som denna.
 

Fler sommarbilder

Mitt i allt plugg och sånt där slänger jag in lite sommarbilder från mitt Instagramkonto. När dygnet blir dubbelt så långt ska jag se till att skriva mer här, promise.
 
Ja, under juli månad spenderade jag en hel del tid med att äta, ta vara på solen så gott det gick och hänga med vänner på Club M och After Beachen. Inser nu att jag jobbade mycket med att ta foton på mina ben och fötter också.. Haha. Och under första delen av juli var knät inte helt pajjt så då kunde jag fortfarande träna normalt, det var fina grejer. Annars var det strandhäng en av de få riktigt varma dagarna, glassätande, familjehäng, båtåkande, jobb, en sväng till Pepes i Båstad, flyersutdelning och andra bra saker. Fem av fem skulle jag säga.

It's not that hard after all, you just have to enjoy the simple things

En lugn morgon. En kort föreläsning på två timmar. Plöja igenom massa plugg i några timmar. Sen träffa världens bästa Emma, följt av en sväng inom Handels Onsdagspub som i sin tur följs av en hemmakväll med bästa killen.


11e september 2012

Hej världen, jag skulle vara mycket tacksam om du kunde lägga till minst tio timmar till varje dygn då det känns som jag inte riktigt hinner med allt. Inte skriva här, vilket i för sig verkligen inte är det viktigaste, men jag hinner heller knappt träffa andra människor utanför skolan, ha en lugn kväll och bara mysa. Igår var det trots nollningens slut full rulle mellan 9-20. Var helt slut när jag kom hem. Plugg, föreläsning, plugg, intervju. Kul, men ny längtar jag efter en fet hemmakväll utan stress och måsten.

Just nu har vi föreläsning, men den har tagit lite stopp då folk frågar långa frågor mest hela tiden. Annars trycker vi in avtalsrätt i huvudet för tillfället, väldigt intressant trots att föreläsaren är lite seg. Men, back to work!


Sveriges Rikes Lag

Vi är inne på sista nollningsveckan, alltså tre av tre och det känns både tråkigt och lite skönt. Tråkigt för det har varit något av det roligaste jag upplevt, skönt för att man kommer hinna sova, äta och träffa lite andra fina vänner.

Idag har jag i alla fall varit halvt död i skolan då det var Firom igår. En finsittning som var grymt kul! Skålade och sjöng ungefär en gång per minut och maten hann bli kall, men vad gör det? Trots tröttheten gick jag upp klockan åtta för att vara i skolan en timme senare för att göra klart grupparbetet om rättskällematerial. Var på Handels till 16, då styrde jag direkt hem för några timmars sömn innan första fotbollsmatchen med Juridiska Föreningens fotbollslag Sveriges Rikes Lag. Bästa på hela dagen! Det var så sinnessjukt roligt! Dock hade vi inga avbytare och mötte Vasa BK som var riktigt grymma, så det gick halvbra. Men som sagt, sååå kul! Älskar den här sporten!


Nollningen fortsätter

Vi spextränar, äter dagen efter-mat och är väl sådär halveffektiva.. Är väl mer aktiv här när man hinner sova mer är 6 timmar per natt!


RSS 2.0